avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedieri

Bună ziua!Lucrez la o fabrica de confecții, din lipsă de lucru am stat acasă,fiind pontați ca prezenți la muncă, in realitate orele trecute pentru recuperare atunci când vom avea de lucru. În cele din urmă au inceput concedierile.Angajatorul poate cere banii pe orele in care am fost pontați la muncă dar de fapt noi am stat acasă?
Cel mai recent răspuns: B. Ionela , utilizator 21:02, 6 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a incheiat un act intre dvs si angajator pentru acea perioada ?
Nu sa incheiat nimic, luna trecuta sau concediat 10%din angajați, la rândul lor cu aceste ore de recuperat, peste100 de ore....directorul spunând ca totul se va calcula la sfârșitul preavizului....eu la ora actuală având 150 de ore de recuperat
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
B. Ionela, utilizator
Exista vreo dovada ca nu ati muncit si ati fost platiti?...nu se intelege care a fost baza intelegerii intre angajator si salariati , cum se recupereaza etc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
În contractul de muncă se vorbește doar despre orele suplimentare,nu și despre cele de recuperat,nu există nici o înțelegere clară cu privire la aceste ore,ești pontat prezent însă stai acasă, aceste ore recuperandu-se în zilele de sâmbătă,nu sa semnat nimic in acest sens,privind obligativitatea recuperarii acestor ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordarea concediului de odihna,a zilelor de recuperare si a zilelor de sarbatoare legale marinvasile marinvasile Buna ziua.Muncesc la o multinationala producatoare de cablaje electrice auto.La inceputul lunii decembrie am semnat o hartie prin care imi exprim acordul de a ... (vezi toată discuția)
Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)
Prevedere c.c.m florincristea07 florincristea07 In ccm era prevazut 4 ore de lucru,4 ore posibilitatea de a ramine liber pentru a-ti cauta de lucru.Dupa 10 zile libere,platite esti readus la lucru.Acele zile ... (vezi toată discuția)