avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atestat profesional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atestat profesional

Conduc camion de 20 de tone în Germania, dar fără atestat, doar cu tahograf, imi este permisă conducerea acestui camion ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 7 Martie 2020
Regulamentul (CE) nr. 1072/2009
Articolul 5 Atestatul de conducător auto

(1) Atestatul de conducător auto este eliberat de către un stat membru, în conformitate cu prezentul regulament, oricărui operator de transport rutier de mărfuri care:
(a) detine o licentă comunitară; si

(b) angajează legal în acel stat membru un conducător auto care nu este nici resortisant al unui stat membru, nici rezident pe termen lung în întelesul Directivei 2003/109/CE a Consiliului din 25 noiembrie 2003 privind statutul resortisantilor tărilor terte care sunt rezidenti pe termen lung [13] sau utilizează în mod legal un conducător auto care nu este nici resortisant al unui stat membru, nici rezident pe termen lung în întelesul directivei respective, care este pus la dispozitia respectivului operator de transport rutier de mărfuri în conformitate cu conditiile de angajare si de pregătire profesională stabilite în acel stat membru:
(i) prin acte cu putere de lege sau acte administrative; si, dacă este cazul,
(ii) prin contracte colective, în conformitate cu normele aplicabile în respectivul stat membru.

(2) Atestatul de conducător auto se eliberează de către autoritătile competente ale statului membru de stabilire al operatorului de transport rutier de mărfuri, la cererea titularului licentei comunitare, pentru fiecare conducător auto, care nu este nici resortisant al unui stat membru, nici rezident pe termen lung în întelesul Directivei 2003/109/CE, pe care acesta îl angajează în mod legal sau pentru fiecare conducător auto care nu este nici resortisant al unui stat membru, nici rezident pe termen lung în întelesul Directivei 2003/109/CE, care este pus la dispozitia respectivului operator de transport rutier de mărfuri. Fiecare atestat de conducător auto certifică faptul că angajarea conducătorului auto al cărui nume apare pe atestat este angajat în conformitate cu conditiile prevăzute la alineatul (1).

In speta,consider ca va trebuie atestat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rar sofer profesionist zdb zdb buna daca un sofer profesionist (angajat cu forme legale la o firma pt transport personal) primeste o [b]amenda rar pt depasirea orelor de ... (vezi toată discuția)
Transport marfa cu 3,5t+remorca 3,5t lucasebastian lucasebastian Buna ziua Am o firma de transpot si fac transport internantional cu o autoutiltara de 3,5 t si as dori sa ii atasez si o remorca de 3,5 t masa maxima ... (vezi toată discuția)
Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)