avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... statutul de profesor pentru invatamantul primar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

statutul de profesor pentru invatamantul primar

Buna ziua, permiteti-mi ,va rog, urmatoarea intrebare:
In urma absolvirii unei facultati tehnice ( 1993) -5 ani , cu examen de diploma si a unui colegiu de institutori ( 2003), statutul este de profesor pt inv primar?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
mariana pintrijel, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariana pintrijel , utilizator 14:19, 8 Martie 2020
Nu. Facultatea absolvită este tehnică. Puteți doar suplini în condițiile legii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
Ionica Porumbel, Consultant in arhivarea documentelor
va multumesc pt raspuns, dar sunt si absolventa de colegiu pedagogic de institutori ( 3 ani) care mi-a dat dreptul sa ma titularizez in inv primar ca institutor, intrebarea mea se referea la urmatorul aspect: avand si studii superioare de lunga durata ciclul I, pot fi considerata profesor pt inv primar? ...
Va trebui să vă interesați de posibilitatea echivalării studiilor. Niște referințe găsiți aici [ link extern ]
Vedeți dacă se mai fac sesiuni de echivalare studii în genul celor din 2016 (n-am timp să caut ceva mai detaliat și mai recent). Detalii aici [ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
Ionica Porumbel, Consultant in arhivarea documentelor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru ocuparea funcției de profesor pentru învățământ primar - absolvirea cu diplomă de licență a specializării «Pedagogia învățământului primar și preșcolar» sau absolvirea cu diplomă a liceului pedagogic cu specializările «învățător» și «educatoare/învățător» ori a colegiului universitar de institutori sau a altor școli echivalente și absolvirea unei instituții de învățământ superior cu diplomă de licența
Va multumesc pentru raspuns. Dilema angajatorului in cazul meu consta in: facultatea de lunga durata pe care am absolvit-o in 1993 cu examen de diploma ( asa se absolvea in domeniul stiintelor ingineresti) este considerata ca facand parte din ciclul I de studii universitare - studii universitare de licenta)?
Am gasit urmatoarea explicatie dar nu stiu daca mai e valabila. M-ar ajuta foarte mult un raspuns de la dumneavoastra.

,, ciclul I de studii universitare: studiile universitare de licenţă
se încheie cu examen de
licenţă sau cu examen de diplomă pentru învăţământul din domeniul
ştiinţelor inginereşti;,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)
Încadrarea conform prevederilor art.4 (d) ºi art. ii din legea nr.387/2009 ionela adriana ionela adriana Sunt cadru didactic, educatoare-educator la o şcoală specială, iar momentan sunt încadrată institutor I. Sunt absolventă a Colegiului Universitar, ... (vezi toată discuția)
Am terminat facultatea de stiinte juridice si administrative ... sacuiuelena sacuiuelena Am terminat Facultatea de stiinte juridice si administrative de 3 ani si as vrea sa stiu daca pot preda vreo materie la gimnaziu si daca e obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)