avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Adminiatrator de firma insarcinata - conflict angajata
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Adminiatrator de firma insarcinata - conflict angajata

Buna ziua! Sunt administratorul unei firme si sunt insarcinata in 7 luni si jumatate. Am angajat acum o luna o domnisoara pe functia de secretara cu contract pe perioada dererminata de 6 luni, perioada de proba 15 zile calendaristice.
Programul firmei este de luni pana vineri 9.00-17.00. La sfarsitul programului am stat de vroba cu ea ca sa aplanez o situatie ( conflict), dar aceasta m-a jignig si a facut referire la sarcina mea. M-a facut sa ma enervez, sa imi creasca tensiunea, inima a inceput sa bata foarte tare, consider ca eu si fatul am fost pusi in pericol. In acel moment am decis ca nu putem sa continuam colaborarea in astfel de conditii si a fost de acord. A ramas ca luni sa o sunam sa vina la birou sa semneze actele de incetare pt ca rea inchis la contabilitate. Luni dupa ce am pregatit actele a sunat-o o colega sa ii spuna ca poate sa vina la birou pt ca actele sunt gata iar ea a spus ca nu mai este nevoie sa semneze nimic pentru ca este in concediu medical.
Marti a venit la birou cu formularul de concediu medical cod indemnizatie 01 ( Boala obisnuita) si mi-a spus verbal ca este insarcinata in 13 saptamani si are risc maternal si ca nu am cum sa o dau afara. Si ca nu i-am dat preaviz ( vineri, aceasta fiind de acord sa facem incetarea de comun acord).
Nu am gasit in legislatie masuri pt protectia administratorului (eu nu am carte de munca pe societate). Pot sa ii fac incetare in conditiile in care ea imi pune mie sarcina in pericol ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:19, 7 Martie 2020
Trebuie sa prezinte documente nu vorbe legate de sarcina (adeverinta medicala de la medicul de familie/ specialist, respectiv pentru riscul maternal (concediu medical emis de medicul de familie sau meicul specialist). Concediul de risc amternal este supus avizarii de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Modul de comportament al sdalariatei dvs. va pune in pericol sarcina si fatul, acest lucru trebuie mentionat intr-un document medical emis de meeicul ginecolog.
Documnetele medicale pot fi analizate in comisia de disciplina a firmei si stabilite masurile care se impun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical risc maternal carmen2011 carmen2011 Buna ziua Sunt insarcinata in 14 saptamani, si as dori sa stiu in ce conditii se poate acorda concediu de risc maternal. Momentan nu am nici o problema cu ... (vezi toată discuția)
2 joburi- concediu de risc maternal Giovi Ana Giovi Ana Buna ziua! Sunt insarcinata in 13 saptamani si inca de la inceput am întâmpinat probleme cu sarcina, care au presupus acordarea concediului medical și ... (vezi toată discuția)
Am recomandare de la ginecolog pentru concediu de risc maternal, dar cei de la medicina muncii spun că e o aberație. cui trebuie să-i cer acest tip de concediu, cine îl acordă? Did27 Did27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau mai multe informatii despre urmatoarea situatie. Sunt insarcinata in 5 luni si la ultimul control mi s-a dat de ... (vezi toată discuția)