avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ap in imobil nou, Vanzator ca administrator, prevenire ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ap in imobil nou, Vanzator ca administrator, prevenire costuri mari

Hi, urmează sa cumpăr un apartament in imobil nou iar in ante-contract am clauza:

Pana la constituirea Asociației de Proprietari ... serviciile de administrare ... vor fi asigurate de Promitenta Vânzătoare ... urmând ca Promitentului Cumpărător sa achite contravaloarea lor conform celor stabilite in Reg. de Ordine Interioară, Promisiune si Contract Vânzare Cumpărare.

Întrebare

Ce pot face pt a ma feri de situația in care Vânzătorul imi impune un cost enorm de administrare?
Cel mai recent răspuns: amotida , utilizator 19:58, 8 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti decat sa cereti promitentului vanzator sa precizeze daca va exista un cost lunar (daca va incasa, fiindca e posibil si sa asigure gratuit) drept contravaloare a serviciilor de administrare ce le va asigura.

Asa cum stiti probabil, precum si in orice asociatie de proprietari unde exista contract cu un administrator, acesta din urma presteaza servicii de administrare contra cost. Costurile lunare de intretinere ale unui apartament dintr-un condominiu cuprind mai multe componente printre care si cota parte din ce se refera la salariu administrator. Ei bine, in cazul dvs, dezvoltatorul va asigura aceasta administrare pana la constituirea unei asociatii de proprietari; daca pentru acest lucru va cere si o suma de bani, trebuie sa o specifice inainte.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2020
amotida, utilizator
"daca pentru acest lucru va cere si o suma de bani, trebuie sa o specifice inainte"

Este obligat sa faca asta in contractul de VC sau macar sa anexeze ROI la CV?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul meu, cred ca va stresati prea mult cu chestiunea asta (si nu numai cu asta caci am vazut ca ati mai pus si alt fel de intrebari). Daca tot aveti temeri diverse, oare nu mai bine ar fi sa angajati un avocat care sa controleze diverse situatii, sa va sprijine si sa va ofere orice suport juridic in viitoarea dvs achizitie? Zic.

Desigur ca, atat timp cat pana si in antecontract se fac referiri la regulamente de ordine interioara, este normal ca inainte de a semna orice sa va puna la dispozitie si acest regulament, pe care trebuie sa-l acceptati ori nu. Oricum, mi-e ca nu veti gasi scris in regulament nimic referitor la plata servicii de administrare. Din experienta mea personala cu achizitii imobiliare am observat ca ori dezvoltatorul face administratia gratuit pana vinde cateva unitati si apoi tot el isi da tot interesul pentru constituirea rapida a unei asociatii de proprietari (in care el initial va figura cu majoritatea unitatilor), ori impune si asigura, prin conditionare de la bun inceput si pentru un anumit numar de ani, administrarea prin firma proprie sau agreata, contracost. Deci, dpmdv, faptul ca nu v-a spus nimic de costuri servicii administrare inseamna cel mai probabil ca nu veti ava asa ceva. Dar desigur, cel mai bine verificati si intrebati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tert in contract vanzare cumparare apartament si administrare imobil alexmc alexmc Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou si am o problema legata de administrare. In contractul de vanzare cumparare, vanzatorul-investitor, ... (vezi toată discuția)
Curent electric de la "organizarea de santier" ifratila ifratila Care este legalitatea conectarii la curentul tip \"organizare de santier\" si daca este legal ca acesta sa fie platit de proprietari. Locuiesc intr-un bloc ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva contract vanzare - cumparare bobo155 bobo155 Buna seara, Atat eu cat si ceilalti vecini (locatari) dintr-un ansamblu rezidential, am fost obligati la semnarea contractului de vz cumparare sa acceptam ... (vezi toată discuția)