avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prin ce lege se poate solicita unei gradinite ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prin ce lege se poate solicita unei gradinite patronate de primarie sa isi refaca gardul de limitare proprietate?

Buna seara. Inainte de a pune intrebarea voi explica situatia actuala.
Sunt vecin cu o gradinita patronata de primaria orasului. Cele 2 proprietati sunt delimitate de un gard aflat in proprietatea gradinitei, actualmente distrus si neintretinut de proprietar ( gradinita, adica primaria). La 1m de proprietatea mea exista un falnic stejar care a fost puternic toaletat in luna februarie 2018, la cererile mele repetate. Dupa toaletare, toate crengile taiate au cazut si ramas pe gradina mea. Mentionez ca din acele crengi , ajustate de mine , am creat un gard inestetic, dar util, fara a afecta limita de proprietate a gradinitei. Actualmente se fac presiuni , somatii si amenintari asupra mea pentru a ridica acele crengi cazute din copacul cu pricina.
As dori un raspuns la Intrebarile:
1) Mai pot solicita inca primariei sa-si ridice toate crengile aflate acum , sub forma de gard -obstacol pe limita de proprietate, dar in gradina mea?
2) In baza carei legi pot solicita primariei sa-si refaca propriul gard, la min 2m inaltime, intrucat acum este distrus ( este foarte vechi de 44 de ani) ?

Alte discuții în legătură

Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Taiere copaci aproape de hotar am un vecin cam descentrat care ... danutza33 danutza33 Taiere copaci aproape de hotar Am un vecin cam descentrat care vrea sa ma oblige sa tai 10-15 copaci aflati la 50 cm-1m de hotarul/gardul cu el. Copacii au ... (vezi toată discuția)