avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general operatiune financiara pe timpul suspendarii firmei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

operatiune financiara pe timpul suspendarii firmei

Buna ziua,

Va rog sa-mi oferiti o solutie la urmatoarea problema. Am suspendat activitatea la firma si in aceasta perioada am primit o somatie de la o firma de recuperare legat de o factura emsisa catre noi dar neplatita. Intrebarea ar fi cum se poate achita acesta suma tinand cont ca firma este suspendata si are toate conturile bancare inchise. Se poate face plata dintr-un cont bancar personal urmand ca ulterior la reluarea activitatii sa se inregistreze aceasta factura si dovada platii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: muzu , utilizator 08:12, 11 Decembrie 2009
singura solutie este sa faceti plata din cont personal si sa o inregistrati dupa ce reluati activitatea , nu e prea legal, dar alta solutie nu aveti decat daca va reluati activitatea faceti plata, si iar suspendati activitatea timp pierdut si bani , e singura varianta buna
ar fi o varianta si aceea de face plata prin mandat postal, care cred ca este echivalent cu a plati cash, iar pe mandatul postal sa trec datele societatii? varianta aceasta considerati ca ar fi legala?

Multumesc
da este legal, dar specificati si factura care o platiti, bine ar fi sa cereti o confirmare dupa ce a-ti platit de la firma la care achitati
multumesc mult de ajutor. mandatul cred ca se poate trimite cu confirmare de primire ceea ce poate fi considerata o dovada a platii. sa mai cer sa mi se emita si chitanta?
nu trebuie sa mai cereti si chitanta!
succes!

Alte discuții în legătură

Plati facute de pfa voicudamian voicudamian In caalitate de PFA-traducator am un contract incheiat cu Beneficiarul (birou de traduceri). ... (vezi toată discuția)
Declaraþia pe proprie rãspundere maiam maiam Declaraţia pe proprie răspundere este acceptată în contabilitate? (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata furnizor prin mandat postal Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - In data de 28.02.2013 se plateste un avans pentru autorizatii soferi catre ARR prin mandat postal. ... (vezi toată discuția)