avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrarea in carantina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrarea in carantina

Buna ziua. Fiind inca in delegatie in Germania managerul m-a anuntat ca la intoarcere trebuie sa intru in carantina doua saptamani. Adica incepand de vineri 13, luna aceasta. In baza carei legi si atributii un manager poate decide asa ceva? Germania nu este pe lista guvernului, nu am intrat in contact cu persoane bolnave si nu-s bolnav.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 11 Martie 2020
Pacientul care vine în România pe cale terestră sau cu avionul, în momentul în care intră în ţară e consultat de un medic desemnat de la DSP şi completează un formular, spune de unde vine şi este atenţionat că dacă nu respectă reguilile va fi amendat penal.

De la acest control de la DSP se eliberează o adeverinţă în care se menţionează dacă e nevoie de carantină sau izolare, se precizează numărul de zile ...
[ link extern ]
Poate ca m-am facut inteles gresit... Nu-s pacient. Intrarea in carantina este o decizie cam arbitrara in cazul unui manager. Eu stiu ca statul baga in carantina.
In acel articol, este impropriu spus pacient ... cred ca cel mai bine era sintagma "persoana".

Chiar daca veniti din Germania, la granita completati acel formular , iar DSP va eliberează o adeverinţă în care se menţionează dacă e nevoie de carantină sau izolare.
Prin urmare, decizia angajatorului este absurda , intrucat nu are cum sa decida el asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unei persoane infectate covid (confirmate cu pcr) care ... benji2018 benji2018 In cazul unei persoane infectate COVID (confirmate cu PCR) care trebuie sa se intoarca la serviciu dupa cele 14 zile, tinand seama ca prevederile legale se ... (vezi toată discuția)
Concediu medical carantina sirenuta29 sirenuta29 Buna ziua ,am sosit in 3 august din SUA,pe aeroportul Otopeni,acolo am dat declaratia pe propria raspundere atat la reprezentantul DSP cat si la POLITIA DE ... (vezi toată discuția)
Refuz intrare romania dombricka dombricka La intrarea pe teritoriul Romaniei, la aeroport, se cere sa completezi o declaratie pe proprie raspundere prin care esti de acord sa te autoizolezi 14 zile. Am ... (vezi toată discuția)