avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Iscirizare excavatoare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Iscirizare excavatoare

Buna ziua, saptamana trecuta am avut un control in santier de la ITM. In urma controlului Inspectorul a solicitat sa punem la dispozitie Iscirizarea utilajelor in cazul cand nu se lucreaza cu cupa din dotare, utilajul schimbandu-si destinatia din utilaj de sapat in utilaj de ridicat (gen folosit furci de incarcat sau clesti cu lanturi). Mentionez ca firma are lucrari in executie de apa si canal. Va rog sa imi spuneti care este legea care solicita iscirizarea excavatoarelor.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:58, 11 Martie 2020
Buna ziua,
Luati legatura cu un operator RSVTI, o sa va explice mai bine situatia.
Cred ca se aplica Prescriptia tehnica de mai jos
[ link extern ]
Coletia de Prescriptii tehnice o gasiti pe site-ul ISCIR
In PV de control intocmit de catre inspectorul de munca se regaseste nominalizat actul normativ in baza caruia masura este obligatorie.
Sunt aplicabile: Prescriptiile tehnice ISCIR PT R1-2010 Masini de ridicat (macarale, mecanisme de ridicat, stivuitoare, platforme autoridicatoare si platforme ridicatoare pentru persoane cu dizabilitati, elevatoare pentru vehicule si masini de ridicat de tip special)
Vezi MO nr. 634 bis din 9 septembrie 2010
Prin schimbarea destinatiei de utilizare a echipamentului tehnic, autorizarea ISCIR este obligatorie. Luati legatura cu ISCIR teritorial pentru autorizare in acest sens.
Inspectorul a aplicat prevederile din Ordinil nr. 1.404 din 27 iulie 2010
pentru aprobarea prescriptiilor tehnice PT R1-2010 "Masini de ridicat (macarale, mecanisme de ridicat, stivuitoare, platforme autoridicatoare si platforme ridicatoare pentru persoane cu dizabilitati, elevatoare pentru vehicule si masini de ridicat de tip special)"

ART. 6
(1) In sensul prezentei prescriptii tehnice, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
(...)
u) masini de ridicat de tip special - masini de ridicat la care, constructiv, exista posibilitatea montarii mai multor dispozitive de prindere specifice masinilor de ridicat si pot lucra in regim permanent/nepermanent de macara, stivuitor, platforma ridicatoare si altele asemenea.
ART. 11
(1) Verificarea tehnica in vederea acordarii autorizarii functionarii se efectueaza de inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR la urmatoarele masini de ridicat:
(...)
f) masini de ridicat de tip special.
ART. 46
(1) Verificarile tehnice periodice in vederea acordarii autorizarii functionarii in continuare se efectueaza:
a) de catre inspectorul de specialitate din cadrul ISCIR pentru:
(...)
6) masini de ridicat de tip special;

De asemenea trebue sa tineti seama ca si personalul care deserveste aceste utilaje sa fie calificat si autorizat ISCIR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte miniexcavator PetroNt PetroNt Vreau sa cumpar un miniexcavator de1.5 t. Ce acte trebuie sa imi dea vanzatorul pt ca tranzactia sa fie legala! Putem face doar un contract de mana? (vezi toată discuția)
Nu am atestat de motostivuitorist Balancristian Balancristian Dacă nu am atestat de motostivuitorist, Dar șefii mă obligă să execut această \" meserie\" (vezi toată discuția)
Autorizare iscir camioane ady09 ady09 buna ziua va rog sa-mi spuneti daca camioanele pentru transport lemn prevazute cu instalatie de ridicat(graifar)sunt supuse autorizarii ISCIR si daca este ... (vezi toată discuția)