avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu de odihna impus
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu de odihna impus

Buna ziua. In contextul pandemiei de coronavirus si a recomandarilor facute de autoritati, compania a decis sa functioneze cu personal redus. Cei care nu vor fi la lucru, vor fi nevoiti sa stea acasa in concediu de odihna. As dori sa stiu daca este legal acest aspect, avand in vedere ca este impus de companie. Multi dintre angajati si-au consumat din zilele de concediu, ceea ce inseamna ca pana la stabilizarea situatiei, isi vor fi epuizat zilele legale, trecand apoi pe concediu fara plata (somejul tehnic am inteles ca nu este tocmai agreat, ceea ce imi ridica un alt semn de intrebare). Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Telemunca in strainatate ioana.rb ioana.rb Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie exceptionala, aceea ca, in contextul Covid-19, compania unde lucrez ne-a impus, legal desigur, sa lucram de acasa. In data ... (vezi toată discuția)
Concediere tacita in vreme de pandemie, cu incalcarea legii telemuncii Chris0918 Chris0918 Buna seara, O sa fie putina mai lunga speta mea, insa trebuie sa ma asigur ca acopar toate detaliile esentiale necesare, \"Concedierea tacita\" ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna coronavirus DFVM DFVM Angajatorul te poate obliga sa ti iei zile de concediu din concediul de odihna cuvenit anual pentru a sta acasa datorita coronavirusului ? (vezi toată discuția)