avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu de odihna coronavirus
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu de odihna coronavirus

Angajatorul te poate obliga sa ti iei zile de concediu din concediul de odihna cuvenit anual pentru a sta acasa datorita coronavirusului ?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:51, 16 Martie 2020
Nu! Poate să vă trimită în șomaj tehnic (o să vi se plătească 75%). Urmează să se dea și un act normaitv în acest sens, altul decât cel privitor la dreptul unuia dintre părinți de a sta în concediu pe durata vacanței impusă prin lege copiilor (pentru părinții ai căror copii au până la 12 ani).
Sau poate reduce personalul...si prin aceasta metoda, de a sta in concediu, incearca sa nu va afecteze locul de munca...
Incercati sa ajungeti la o intelegere, cel putin in perioada asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu copil covid 19 ali0908 ali0908 Buna ziua! Am si eu o problema daca pot sa o numesc asa. Eu am o firma noua destul de mica, 10 angajatii in instalatii sanitare! Un contractor nu mi a platit o ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate sa iti impuna sa iti iei concediu ? Cameliacamel Cameliacamel Angajatorul unei companii le a cerut angajatilor sa isi ia concediu 5zile (sa isi scrie o cerere de concediu) prin rotatie, datorita coronavirus. Este sau nu ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii rodicris rodicris Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca un angajat care timp de 6 luni ( compania neavand de lucru ) sta acasa platit cu 75 %, dar in acelasi timp contractul de ... (vezi toată discuția)