avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot face ceva in cazul acesta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot face ceva in cazul acesta?

Am primit o amenda de circulație 1450 lei si reținerea permisului pt 90 de zilele.In procesul verbal scrie 1450 lei amenda dar in 15 zile pot plăti 652,5 si încercuit Ce sa inteleg?Se poate anula procesul verbal cumva?
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2020
mihaelaserban76@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:23, 16 Martie 2020
Se poate anula, dar nu din motivul acesta. Este scrisa corect suma de plata, egala cu jumătate din minimul amenzii prevazute de lege, pentru acea contravenție. 1450 veți plăti dacă nu achitați 652,5 in 15 zile, și este suma stabilită de agentul constatator, nu e minimul.
Puteți depune plângere contravențională solicitând anularea procesului verbal de contravenție.în termen de 15 zile de la data comunicării procesului verbal de contravenție.. Plângerea contravențională se depune la Judecătoria la care este arondat locul contravenției.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar gresita contestatie Marius_o Marius_o Buna Seara. Am luat o amenda radar dar pe procesul verbal politistul mi-a scris ca am luat 10 puncte amenda si 1450 lei amenda dar la rubrica unde scrie ... (vezi toată discuția)
Amenda primita de catre minor BogdyZet BogdyZet Buna ziua!Acum o saptamana am primit o amenda 2 persoane de la catre un echipaj de politie pentru ca am traversat pe trecere si nu am vazut culoarea rosie a ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de circulatie Armeanu M Armeanu M Cum se face contestarea unui proces verbal de circulație, și ce acte sunt necesare? (vezi toată discuția)