avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMAJ TEHNIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMAJ TEHNIC

Buna ziua , am rugamintea sa ne indrumati, , sa ne spuneti exact care sunt pasii legali si conditiile pentru acordarea in perioada urmatoare asomajului tehnic, multumesc,.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 16 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Hotarare AGA/Asociat Unic

2. Dupa ce s-a aprobat intreruperea temporara a activitatii, suspendarea contractelor individuale de munca trebuie dispusa printr-o decizie individuala pentru fiecare salariat care trebuie sa contina cel putin urmatoarele elemente:
- antetul unitatii;
- numarul si data emiterii;
- numele si prenumele reprezentantului legal;
- motivarea suspendarii contractului;
- temeiul legal (art. 52 alin. (1) lit. d) din Codul muncii);
- data la care se dispune masura;
- perioada pentru care se dispune;
- numele si prenumele salariatului si locul sau de munca;
- modul in care se comunica reluarea activitatii;
- termenul in care trebuie sa se prezinte salariatul pentru inceperea lucrului;
- instanta la care poate fi atacata decizia.

Aceasta decizie va sta la baza efectuarii inregistrarilor in registrul general de evidenta a salariatilor.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am rugamintea de-a ma ajuta care sunt pasii pt. a acorda somaj technic angajatilor. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Ordonanta 28/2009 titipanaite titipanaite m-ar interesa ce trebuie facut in cazul in care o parte din angajati trec in modul de plata de 75% din brut pentru incetarea temporara a activitatii ;ce ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic delia25 delia25 Buna seara! Am o firma cu 7 angajati si as vrea ca timp de trei luni sa intre toti in somaj tehnic. Din cate stiu inspectorul de resurse umane nu poate ... (vezi toată discuția)