avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Hotararile CNSU au putere de act normativ ? Mai mare ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Hotararile CNSU au putere de act normativ ? Mai mare decat un Ordin al Min. Sanatatii ?

Hotararile Comitetului National pentru Situatii de Urgenta au putere de act normativ ? Sunt aplicabile sanctiuni pentru nerespectare sau .... interpretare eronata ?
Instituirea Starii de Urgenta influenteaza puterea acestor Hotarari ?
In situatia in care exista o inadvertenta tehnica intre o Hotarare a CNSU si un Ordin al Min. Sanatatii-publicat in Monitorul Oficial p.I, care dintre actele normative are prioritate la aplicare ?
Aceste hotarari sunt publicate pe o pagina "dezradacinata" a Guvernului.
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 16 Martie 2020
In situatii de urgenta trebuie avut in vedere faptul ca actul normativ este nou si suspenda ordinul ministrului de la aplicabilitate.

Puteti cere lamuriri direct de la minister daca aveti nelamuriri.
Măsurile stabilite în hotărârile Comitetului naţional se transpun în acte emise, în condiţiile legii, de miniştri şi conducătorii instituţiilor publice centrale prevăzute în anexa nr. 1 la HG 94/2014, potrivit domeniului de competenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, conform legii nr. 94 din 25.10.2021 toate art. incep ... viceramo viceramo Buna ziua, Conform legii nr. 94 din 25.10.2021 toate art. incep cu \"se propune\" iar la final scrie - \"Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre produc ... (vezi toată discuția)
Exista vreo exceptie de la reglementarea europeana in cazul urmator? glo glo in cazul in care o lege nationala nu corespunde reglementarilor comunitare, dar care nu este nici abrogat prin nici un act normativ . Lege prin care erau ... (vezi toată discuția)
Puterea legala a unui ghid, manual etc. Silvia  Aldea Silvia Aldea Imi cer scuze ca am deschis subiectul acesta aici, desi are ca subiect principal clasificarea unor acte normative si puterea lor juridica, dar nu am gasit un ... (vezi toată discuția)