avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... salariati domiciliu
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

salariati domiciliu

Va rog mult..in acest context cu pandemia, administratorul poate emite o decizie prin care hotaraste ca salariatii de la sediu sa isi desfasoare activitate la domiciliu, si sa vina la sediu doar in cazuri strict necesare, interesul fiind protectia acestora??
Mai trebuie emise alte hartii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 17 Martie 2020
DA, Se încheie un act adițional la contractul de muncă prin care se schimbă locul muncii de la sediul firmei la domiciliul salariațului, se precizează activitatea pe care o va desfășura acesta de acasă, timupl de lucru (programul - în acest interval de timp angajatorul poate să vă verifice dacă lucrați) și eventual condițiile în care să vă prezentați la sediul firmei (în condițiile legii, dar și a situației din zona în care locuiți și zona în care se află sediul firmei). Sigur că pe lângă acest act adițional la contractul de muncă trebuie să se facă precizări exacte privind obligațiile salariaților, drepturile lor, modul de comunicare, de transmitere a ”rezultatelor muncii”etc. prin fișa de post a angajatului.
Se emite decizie in baza art.48 C.mun. coroborat cu dispozitiile referitoare la munca la domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat bolnav PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez cu o angajata care este bolnava si vrem sa o protejam (este reprezentant comercial), am dori sa o ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca lorenna87 lorenna87 Buna seara, In cazul in care decizia Curtii de Apel este:\'\' reintegrarea in FUNCTIA avuta anterior concedierii.\'\' - doar atat scrie! ... (vezi toată discuția)
Act aditional telemunca iuliaiulia87 iuliaiulia87 Buna ziua, mai este necesar actul aditional ptr telemunca in contextul actual avand in vedere ca legea te obliga ca agentii economici sa-si organizeze ... (vezi toată discuția)