avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ce pot face in cazul unui abuz din partea angajatorului
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ce pot face in cazul unui abuz din partea angajatorului

Buna ziua ..sa va explic despre ce este vorba in speranta ca imi veti putea da un sfat in ce pot face si cui sa ma adresez pt a rezolva aceasta problema .lucrez de multi ani ca vanzatoare la tipicul "patron" ..vrea sa imi scada orele de munca la 4 ore in loc de cele 8 pe care le am in prezent pe cartea de munca ..si sa.mi faca salriul de 600 lei..dar programul meu este acelasi
Locuiesc intr.un oras mic ..in care seful meu este cunoscut de al doamnei directoare de la itm ..asadar o reclamatie acolo ..nu ar fi nicicand bagata in seama .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 05:54, 18 Martie 2020
E bine să faceți o reclamație la I.T.M., dar în prealabil să aveți dovada celor afirmate. Modificarea contractului de care faceți vorbire nu se poate realiza decât cu acordul scris al dumneavoastră, ceea ce cred că nu există. Având în vedere că sunteți vânzător, veți avea suficienți martori care să declare faptul că lucrați efectiv 8 ore și nu 4 ore. Dacă I.T.M.-ul nu va lua măsuri, îl puteți da în judecată pe angajator.
Decretul nr.195/2020
Art. 34 – Pe durata stării de urgență, are loc suspendarea efectuării controalelor la angajatori, de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă, cu excepția controalelor dispuse de către Ministrul Muncii și Protecției Sociale, a celor dispuse de Inspecția Muncii pentru punerea în aplicare a hotărârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a celor necesare pentru a da curs sesizărilor prin care se reclamă săvârșirea unor fapte cu un grad ridicat de pericol social și pentru cercetarea accidentelor de muncă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu semnați modificarea, dacă vă propune acest lucru fără a vă reduce și programul. Sau semnați, dar stați doar 4 ore.

Oricând mai târziu, dacă veți constata că într-adevăr v-a modificat salariul dar ați lucrat program întreg, puteți reclama faptul că modificarea salariului s-a făcut fără acordul dvs.

Faptul că ați lucrat 8 ore, nu 4, îl veți putea susține cu menționarea în reclamație a 2-3 martori - spuneți că orașul este mic, probabil aveți clienți permanenți care vor fi de acord să vă susțină, nu nu au de ce să se teamă de patronul dvs. :)
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
Emilika40, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca andreea_popescu andreea_popescu Ma numesc Popescu Andreea si lucrez in Timisoara de 3ani si jumatate intr-un bar.Problema mea este ca nu de mult am aflat ca nu mi s-a facut carte de munca,cu ... (vezi toată discuția)
C.i.m 4 ore Barbu1 Barbu1 buna ziua M-am angajat la un restaurant ca aj de bucatar cind m-am angajat patronul mi-a spus ca are o situatie financiara mai dificila si sa acept c.im de 4 ... (vezi toată discuția)
Daca imi dau demisia mai pot beneficia de somaj? Bibescu Bibescu buna ziua lucrez la o firma cu c.i.m de 4ore dar eu desfasor program normal am cerut patronului sa-mi faca c.i.m pe 8 ore dar a refuzat pe motiv ca plateste ... (vezi toată discuția)