avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie

Buna ziua. Intrebarea mea ar fi ce merit, si moral si legal .
In privinta titlului eu sunt cel care a fost violent....
Practic sunt casatorit de 4 ani, avand 3 copii.
Relatia a pornit chiar din zero, contrind usor usor si material si mai ales spiritual.
Pot spune ca mai reuseam sa ne rezolvam uneori problemele, dar de cele mai multe ori eu eram singurul care trebuia sa faca concesii.
ma rog, nu conteaza motivele, conteaza faptul de de mai multe ori am lovit-o ... :(
Oricat am incercat sa imi infrang violenta, faptul ca lasa relatia sa se raceasca foarte mult cu toate incercarile mele, deveneam violent... la fel s-a intamplat si acum cateva saptamani cand ea a plecat cu doi dintre copii la parintii ei... (Cel mare este la mine). Atunci am lovit-o si i-am spart si buza... :( Am si eu o rana urata in podul palmei dar asta e altceva.
Intrebarea ar fi: mai am eu dreptul sau sansa de a obtine vre-unul dintre copii ? Mentionez ca nu sunt o fire violenta, cu copii mai ales sunt foarte iubitor, iar pana la varsta care o au ( 4 , 2 jumate si ... 4 luni jumate) am incercat sa le ofer cat mai mult, nu numai material cat mai ales educational.
Nu stiu daca are vre-o legatura, dar motivele de la care se ajungea la violenta intotdeauna erau aceeasi: dorinta ei evidenta dar nerecunoscuta de a rupe familia...
Nu o invinovatesc de indiferenta dar la cel mai mic necaz impartasit cu soacra-mea se insirau barfele, de acolo incepea sa se puna in balanta numai relele, ea incepea sa se comporte ca atare, din ce in ce mai distant pana cand totul exploda. De 3 luni ii tot semnalam ca totul se duce de rapa si degeaba... Eu incercam din rasputeri sa o multumesc, ea se comporta cu mine ca un strain, deja mancarea de fast-food era o obisnuinta la mine.
Acum consider ca ea traversa o perioada depresiva , mult accentuata de discutiile cu mama ei, caci, nu-i asa?, cand dai de un necaz daca tot stai sa il rumegi pe toate partile el creste in loc sa dispara definitiv...
Intrebarea ar fi: am sanse sa obtin custodia vre-unui copil? Moral, legal ?
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
nayrda, utilizator
Cel mai recent răspuns: teodora.nenciu , utilizator 08:03, 20 Aprilie 2010
Moral, numai Dumnezeu stie.
Legal, nu exista nici un impediment ca dvs. sa obtineti custodia, doar ca instanta are ultimul cuvant si, in urma probelor administrate din dosar ( depozitiile martorilor, certificate medico-legale etc. ) si, din ce explicati dvs. exista o mare probabilitate sa nu o obtineti.
Avand in vedere varsta frageda a minorilor si majoritatea hotararilor judecatoresti de-a lungul timpului, custodia va fi acordata mamei.
Asta nu inseamna ca nu puteti solicita drept de vizita ca sa aveti legaturi cu minorii si sa puteti contribui activ la cresterea si educarea lor.
Pana se hotaraste in instanta sunt obligat ca si baietelul cel mare sa i-l incredintez ei? Mentionez ca este foarte atasat de mine si de mult timp vine cu mine aproape oriunde m-as duce.
Culmea este ca in ultimele lui de cand a inceput sa se strice relatia de fiecare data cand plecam plangea rau de tot, saracutul...
in ceea ce priveste incredintarea minorilor, instanta de judecata va avea in vedere in primul rand interesele acestora.
sotia dvs. se va folosi de acest aspect, ma refer la faptul ca sunteti o persoana violenta .
personal tind sa cred ca , in masura in care sotia dvs. poate proba ca detine mijloacele necesare pt. a intretine minorii, instanta ii va acorda dansei custodia acestora
de regula, instantele din romania incredinteaza minorii mamelor.
depinde de probele administrate in dosar
Moral, dv. stiti, copiii dv. sotia dv., nu putem noi aprecia.
Cat priveste despre ce concesii isi fac sotii, de regula ambii le fac, altfel inseamna ca unul e neom.
Nu stiu ce si daca si sotia dv. facea concesii, dar poate ca faptul ca inghitea firea dv. violenta e una dintre ele...
Este mult mai usor sa vedem drama noastra decat pe a altora, sa ne autovictimizam decat sa ne ajutam... sau, asa cum tot repet, cand ti se intampla tie iti pare mereu nedrept.
Violenta se infrange prin acceptare intai iar la dv. nu stiu daca exista inca aceasta etapa; etapa dv. imi pare a fi negarea, poate ca gresesc. De unde vine apoi violenta din noi, cum o controlam... se merge mai departe.
Insa asta inseamna psihologie 1 la 1, zic eu.

Sper ca nu va plangeti ca sotia avea dinti cand ati lovit-o, apropo de rana din podul palmei? Am inteles eu gresit, da?

Drept sa cereti copiii il aveti sanse... nu am cum sti. Nu stiu daca violenta asta
s-a manifestat de natura a le produce si lor vreun rau, daca au stiut ca le mai loviti mama etc.
Nu stiu daca urmati vreo consiliere de vreun fel, ce sunteti dispus sa faceti de ce nu incercati o conciliere...
Nu prea conteaza motivele violentului pentru care s-a ajuns la lobviri, caci realitatea e deseori departe de cele constientzate de el... chiar daca cel ce loveste face asta dintr-o trauma similara din copilarie, tot nu i se poate sterge totul cu buretele.
Cat despre dorinta ei de a rupe familia, eu nu o vad pe a dv. de a o lega inapoi, poate ca asta ar fi o solutie mai buna decat divortul...
NU vad ce importanta au barfele soacreoi in relatia dv. cu sotia, ele au ecou in familie numai cand familia nu e bine legata; despre mancarea fast-food, nu vad motiv de suparare (sunt locuri de unde puteti cumpara mancare deja gatita, poate e mai sanatos), nici eu nu gatesc zilnic.
De 3 luni era indiferenta, de vreo 4 luni a nascut... vedeti ce s-a intamplat cu ea dupa nastere, poate mi-s hormoni, poate vreo depresie post-partum... poate doar ceva nu mergea oricum in relatia dv. cu ea.
Depresia tine exclusiv de persoana depresivului, nu de soacre, vecini si alti intrusi. Nici de sot nu tine, depresia vine din tine. Iar rumegatul vine din depresie de regula, nu rumegatul duce la ea... ma rog, cam asa ceva, iar al luat-o pe langa subiect...

Vedeti intai ce doriti si ce sunteti dispus sa faceti, obtineti o consiliere psihologica, vorbiti cu ea, lasati-o sa fie nervoasa si frustrata, apoi luati decizia daca se mai poate sau nu asa.
Oricum, copiii ar trebui sa va vada pe amandoi in perioada asta, indiferent unde stau; aveti aceleasi drepturi ca si ea pentru fiecare copil, nu e nevoie sa-l duceti la ea, dar tineti cont de ce doresc ei si, mai ales, nu schimbati omul pe care va varsati frustrarea inainte cu... altcineva!

Alte discuții în legătură

Este acesta abandon de familie? viorelfilip viorelfilip Buna ziua. Situatia mea este una destul de delicata.Sunt casatorit din 2008 si am doi copii minori.De aproximativ un an certurile cu sotia au ajuns la cote ... (vezi toată discuția)
Simt ca nu mai pot feraru ecaterina feraru ecaterina sunt casatorita legal de 10 ani.avem trei copii ,doi gemeni de 11 ani si unul de 8 ani.de cand ne-am casatorit el a inceput sa aiba un comportament foarte ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu (mama cu copii) ddps ddps Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce sa fac... Sunt barbat, casatorit de 11 ani, avem 2 copii (8 ani, respectiv 6 ani). Sotia s-a ... (vezi toată discuția)