avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Despre libere îngrijire copii când un părinte stă ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Despre libere îngrijire copii când un părinte stă acasă

Buna seara as vrea sa stiu daca daca un părinte lucrează si unul lucrează dar fără contract de muncă daca cel ce lucreaza cu acte poate sa beneficieze de zilele libere de la stat pentru a sta acasă cu copii?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:12, 19 Martie 2020
Bună dimineața,

Nu, pentru că zilele se acordă pe baza declarației celuilalt părinte că nu a făcut cerere la angajatorul său pentru acest lucru. Soțul dvs. nefiind angajat, declarația sa ar fi falsă.

Declarație pe propria răspundere
Subsemnatul/Subsemnata .............., cu domiciliul în ........... (adresa completă),
posesor/posesoare a actului de identitate .......... (seria, numărul), CNP ........., în calitate de părinte/tutore al minorului .......... (numele complet), declar pe propria răspundere că, în calitate de salariat, nu am cerut la locul de muncă zile libere pentru supravegherea copilului în vârstă de până la 12 ani înscris în cadrul unei unități de învățământ, în baza Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, în toată perioada în
care autoritățile competente au decis închiderea temporară a unităților de învățământ, printre care și cea unde este înscris minorul ....... (nume complet). Pentru informații suplimentare, pot fi contactat/ă la numărul de telefon .........

Îmi asum conținutul acestei declarații și, prin semnătura mea, iau la cunoștință de prevederile legale privind falsul în declarații stabilite prin articolul 326 din Codul penal în vigoare.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2020
Emilika40, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație 75%pentru copiii maria06039 maria06039 As vrea sa stiu daca unul din părinți adică tatăl în cazul meu e plecat în străinătate dacă beneficiez de concediul 75%pentru copil,eu sunt acasa din ... (vezi toată discuția)
Legea zilelor libere pentru supravegherea copiilor valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Este posibil ca parintele care este angajat sa faca cerere pentru acerste zile in conditiile in care celalalt parinte nu este angajat, ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic pentru o mamica angajata a carui sot lucreaza in strainatate Dani Jurca Dani Jurca Buna seara, Cumnata mea lucreaza la o patiserie si din cauza masurilor de urgenta luate in ultimul timp, ar trebui sa intre in somaj tehnic. Are doi copii, ... (vezi toată discuția)