Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 5571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CUMUL PENSIE SALAR
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CUMUL PENSIE SALAR

In luna martie implinesc 65 de ani. Mi-am depus cerere sa continui acvtivitatea la acea primarie care a fost aprobata de primarul comunei. Legea imi permite sa cumulez salarul cu pensia pentru limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Zahan M , utilizator 11:45, 21 Martie 2020
Da.
Cand impliniti varsta de 65 de ani si cand ati depus cererea de continuare a activitatii?
Implinesc varsta de 65 de ani in 24 martie 2020 si am depus cererea de continuare a activitatii in data de 23.01.2020.
In acest caz, angajatorul trebuia sa va solutioneze cererea dvs. Ati discutat cu acesta?

Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
Eu am depus cererea inainte cu 60 de zile. Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea ... nicdel nicdel Buna ziua, Am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea varstei de 65 de ani (actualmente sunt in varsta de 63 ani) beneficiind de perioadele de ... (vezi toată discuția)
Continuare activitate după vârsta de pensionare BOSKY BOSKY Buna ziua , un salariat fi instituție publică dorește să continue activitatea și după vârsta de 65 de ani fara a depinde dosarul de pensionare. Cum se ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)