avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ucidere din culpa=anulare permis??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ucidere din culpa=anulare permis??

O.U.G. 195/2002 rep.

Art. 114

(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a NERESPECTARII REGULILOR DE CIRCULATIE.

Buna ziua, referitor la acest articol din O.U.G. 195/2002 . Mai pe scurt, am avut un accident rutier, conducand un tir am patruns pe contransens derapand si lovind un turism al carui conducator a decedat. Toate astea din cauza ca m-a depasit prin partea dreapta(drum cu 2 benzi pe sens) un autoturism care a revenit brusc in fata mea. am pus frana usor sa nu il lovesc din spate si drumul fiind acoperit cu polei , avand inarcatura mare (24tone) am derapat rezultand cele de mai sus. Conducatorul autoturismului nu s-a oprit sa vada ce a lasat in urma lui, am retinut culoarea masinii si marca fara nr de inm , noroc de la Dumnezeu cu doi martori care veneau din contrasens si care au vazut tot si la fel cum am vazut si eu, au dat si ei declaratii.
Bun. Aveam 68kmh pe sector de 70km/h , In art 123 tot din oug 195/2002 zice pe polei cu 30kmh in loc si 50kmh in afara. La art 124 zice ca admin drumului este obligat sa instaleze in cazurile precizate la art 123 indicatoare de avertizare si sa ia masuri pt realizarea de amenajari rutiere, etc.
NU exista indicator de avertizare ,,drum alunecos si indicatoru aditional gheata polei zapada. Pt indicatoru de limita la 70 kmh am primit raspuns de la consiliu local ca exista, pt ala de polei asteptam de la CNADNR raspuns. In cazu in care confirma ca nu exista, ceea ce asa si este, vreau sa stiu ce REGULA DE CIRCULATIE, am incalcat ? Mentionez ca in tot necazu asta familia nu a avut nici o pretentie, Domnu sa ii binecuvanteze.
Mai mult ca sigur o sa fiu condamnat pt ucidere din culpa, dar in a doua parte daca se dovedeste ca nu am incalcat vreo regula de circulatie, Mi se anuleaza permisul ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:01, 11 Decembrie 2009
Deci daca se dovedeste ca nu am incalcat vreo regula de circulatie practic nu am nici o culpa si pot scapa de condamnare ? Iar in cazul unei condamnari e obligatorie pedeapsa anularii permisului?
Eu am avocat inca din ziua accidentului mi l-a recomandat cineva de la criminalistica. In ianuarie am deja a 4a infatisare, mi se pare ca se misca foarte greu treburile. prima data s-a amant nu stiu de ce , a doua a amanat avocatu de la asigurari pt studiere dosarului , a treia ca nu au venit martorii nostri si tot asa.
Ati inteles perfect.Amanarile care au fost acordate de instanta sunt perfect legale.Cu nimic nu a fost incalcata legea de instanta,care a procedat la amanarea cauzei.
Dvs va aflati in faza de judecata deja.
In rest ati inteles bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu permisul de conducere in urma unui accident cu vatamare corporala? ghgabi ghgabi doresc sa stiu ce se intampla cu permisul meu daca in urma procesului am fost sanctionat cu amenda penala,instanta nu a mentionat nimic in legatura cu permisul ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ Lungu28 Lungu28 Contestatie decizie anulare permis de conducere prin amenda penala .. (vezi toată discuția)