avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Considerati buna solutia ca orasele din Romania care ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Considerati buna solutia ca orasele din Romania care nu au niciun caz de coronavirus sa fie inchise?

Acele orase ar trebui sa isi urmeze cursul normal fara a exista riscul de infectare din afara orasului.

Este nevoie de oameni care sa fie sanatosi si care sa lucreze.
Este necesar sa fie sigur ca acei oameni nu au fost infectati.

Ce parere aveti?

Mai ales cei care locuiesc in acele orase as fi curios sa aflu ce parere au.

Am in vedere ipoteza inversa de izolare a oraselor contaminate fiind mai util sa fie izolate orasele necontaminate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:19, 22 Martie 2020
Problema asta cu COVID-19 este destul de grava in UE dar destul de acceptabila in Romania.
Se iau masuri drastice privind cetatenii romani, pe care incet, incet Guvernul incepe sa-i limiteze din drepturi lucru care dovedeste secera si ciocanu .
O masura buna si cu cap era daca se inchideau vamile, nu mai lasau aia 9999999999 de romani din diaspora sa vina in tara, nu era in Romania nici un caz de corona virus, dar la noi nu exista o persoana cu cap in tara asta si vorba aia, unde nu-i cap, e vai de picioare .
Acum, degeaba tot izoleaza, pun restrictii daca zilnic din straintate trec vama peste 4000/5000 de romani pe zi, din care cel putin 100 pot fi infectati cu acest virus .
Sunt de parere ca, daca tot lasa pe diaspora sa vina in tara, poate sa ridice orice restrictie pusa direct si cetatenilor care n-au nici o vina, pentru ca oricum e in zadar. Cu toate restrictiile puse de ei, si probabil ca vor mai fi altele, situatia poate sa ajunga sa scape de sub control.
In jud. Arad, pe A1 (Nadlac-Sibiu, categoric nefinalizata total inca) , au pus politie locala la fiecare coborare de pe autostrada, dar atentie, doar la coborarile in judetul arad, dupa ce ai trecut pe A1 in judetul timis, te poti da jos unde vrei, fara sa te verifice cineva de unde vi sau sa fi supus vreunui test de covid19. (comunic din surse sigure, ieri 20.03.2020 am fost plecat la Sibiu si am observat cum functioneaza sistemul de protectie MAI).

Mai mult decat atat, mai sunt dintre ei care 'raman in pana' pe autostrada, cheama serviciile de tractari care-i duce contra-cost unde au nevoie - surse neconfirmate, asa se vorbeste prin oras.

In concluzie, nu inteleg pentru ce se iau atatea masuri daca fiecare poate face ce vrea, cand vrea si unde vrea. O mare prostie si o abureala politica.

Problema este ca noi, romania, trebuie sa acceptam regulile impuse de UE, nu avem coloana vertebrala, nu avem un buget stabil, nu mai avem nimic .
Daca era in continuare economia stabila precum sa avem si fabrici prin care sa ne producem tot ce avem nevoie, probabil erau luate alte masuri privind starea asta de urgenta.
Scopul UE e sa te bage in faliment, sa te distruga si cum RO este o tara vai de ea, chestia asta cu covid-19 i va pune capac pe veci, vom ajunge sa ne destramam .
Ar trebui pusi la zid si executati in public toti cei care au distrus tara din 1989 pana acum, inclusiv toti cei care-s acuzati pentru furt de bani din fonduri sau de la stat, sa vina controale pt tot ce s-a primit fonduri si nu-i finalizat, si toti sa fie executati la zid, ca asa cu legiile astea, i da 5-10 ani de puscarie si pe nenea X il doare-n cot ca stie ca dupa perioada asta, are in contu ala din Canada vreo 10 milioane de euro, un cartier de vile in Las Vegas si vreo 5 hoteluri prin Australia, si uite asa, isi rupe 5-10 ani din viata pt 10 milioane de euro, sa fim seriosi, oricine ar sacrifica 10 ani pt 10 milioane de euro si cateva vile .

Ar mai fi multe de zis, dar n-are rost sa ma obosesc.
Oricum si firmele din mediul online sunt pe insolventa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2020
S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L, Consultant de business
Nu se puteau inchide granitele.
Probabil ca s-a gandit asa ceva dar nu era ceva functional.
Trebuia totul controlat dar in urma cu mult timp.

Ideea este sa fie izolate orasele neinfectate.
Macar atat sa se mai faca pentru ca este necesar ca acei locuitori sa nu fie supusi niciunui risc.

Ar fi o masura care i-ar ajuta pe cei izolati.
Insa...am inteles ca oamenii se trimit acolo unde locuiesc indiferent de oras si in aceste conditii va fi foarte greu de controlat situatia in viitor.

Un oras neinfectat ar insemna un oras in care se poate produce...
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ati inteles destul de gresit situatia, vorbiti in cauza de zici ca nu ati locui in Romania .
In Romania nu mai exista fabrici de stat, care sa produca pentru romania, deci ca ex. luam orasul Salonta jud. BH,, chiar daca ar fi izolat complet, oamenii de acolo n-au ce face, chiar daca sunt cateva sute de mii, nu exista fabrici de stat unde sa lucreze, fabricile unde lucreaza majoritatea oamenilor au patroni straini si acum cu covid-19 nu mai primesc materie prima care in 90% din cazuri era adusa din china sau alte tari de genul.
Deci, degeaba am izola 5 milioane de oameni intr-un loc sigur daca n-au ce face intrucat fabricile nu mai au nevoie de angajati deoarece n-au ce produce.
Sper ca ati inteles acum situatia .
Eu ma refeream.exact la ipoteza ca tocmai aceia necontaminati sa lucreze si sa produca.
Pot primi materie prima si acest lucru se poate rezolva in situatia de astazi.

Daca lucreaza cei contaminati exista riscul sa se distruga tot ce produc pentru ca ar fi contaminate produsele respective, or, tocmai asa ceva ar trebui evitat in situatia actuala economica.
Armata poate ajuta in acest caz si este logic ca lucrurile se pot rezolva.
Armata se poate ocupa direct de transportul.de materie prima.
Poate lucra si direct statul.sau firme private.

Nu mai sunt aplicabile variantele cu privatizarea in acest moment...

Pe.mine ma ingrijoreaza faptul ca exista riscul sa fie trimisi oameni suspecti in orase unde nu exista contaminati.
Este ceva ce depaseste logica mea...

Tot la fel si in orasele unde nu mai exista contaminati chiar daca au existat dar nu s-au mai raportat noi cazuri.
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea carantinarii CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Legea carantinarii. LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea purtarii masti langa scoli AES87 AES87 [Obligativitatea purtarii masti langa scoli] Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, va rog sa-mi spuneti ce baza legala au autoritaritile pentru a impune purtarea ... (vezi toată discuția)
Masuri concrete de protectie impotriva conoravirusului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva ... (vezi toată discuția)