avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Drepturi salariat context COVID19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Drepturi salariat context COVID19

Bună seara,
Va expun o situatie:
1.Pandemie Coronavirus+Stare de urgenta decretata.
2.Exista SC X SRl care cheamă salariați la munca.O parte au fost trecuți în șomaj tehnic,iar cei chemați vor fi tot plătiți cu 75%
Este legal sa mai desfășoare activitatea? Este legal ca cei prezenți sa fie plătiți 75%?
Cer opinia dvs deoarece din punctul meu de vedere riscul este maxim în situația de fata.
Cu respect,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 22 Martie 2020
Angajatorul decide daca continua sau nu activitatea .

Reducerea salariului nu se poate face unilateral de catre angajator .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic ancutacostel ancutacostel In perioada somajului tehnic platit cu 75% , (coronavirus) salariatul poate fi chemat la munca (el avand contractul de munca suspendat), pentru o interventie ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic? AndreiIoana25 AndreiIoana25 Buna seara! Lucrez la o sala de jocuri care de aproape o săptămână si a suspendat activitatea din cauza pandemiei. În data de20 martie,am fost chemați ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Roberta Gheorghe Roberta Gheorghe Muncesc de 20 ani, platesc taxe la stat. Azi am fost informati ca statul nu ne plateste somajul tehnic pt societatea la care lucrez. Vom fi dati afara si nu ... (vezi toată discuția)