avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Inchidere magazin
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Inchidere magazin

Buna dimineata, lucrez la un magazin alimentar de cartier. Seful a zis sa facem ore suplimentare,ca daca van fi nevoit sa inchida din cauza situatiei actuale,nu mai primim nici un ban. Reglementeaza vreo lege acest lucru la patroni? Ne poate lasa fara nici un venit in acest context? Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:47, 22 Martie 2020
Da, va poate lasa fara un venit salarial.

Concedierea reprezintă încetarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului.
Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.
Eu ma refeream la o inchidere temporara de 2 - 3 saptamini. Poate nu m am exprimat bine.
Cam greu de dat raspuns la generalitati ... va poate trimite in somaj tehnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrangere activitate din cauza covid 19 si smecheriile patronilor Dorky Dorky Din cauza reducerii masive a activitatii economice un patron isi pune angajatii sa semneze suspendarea contractului de munca din motive personale. Cum se ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca iris9 iris9 Buna seara. Sotul meu este unicul angajat al unui magazin. Sambata a venit patronul si l-a anuntat ca va inchide magazinul pentru ca este doar in pierdere , si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! soțul meu a fost angajat pe postul de șef producție ... TinaBot TinaBot Buna ziua! Soțul meu a fost angajat pe postul de șef producție de 4 luni la o firma care încă isi ridicată fabrica propiu zis. De când s-a angajat a ... (vezi toată discuția)