avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... scutire taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

scutire taxa judiciara de timbru

Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de INSTANTA DE FOND - JUDECATORIE , in categoria "cerere neevaluabila in bani ".
RECLAMANTA pierde in JUDECATORIE si contesta prin calea indicata de INSTANTA DE FOND - RECURS
La TRIBUNAL - in RECURS , instanta constata ca este o cerere evaluabila in bani si cere RECLAMANTEI sa indice valoarea imobilului . RECLAMANTA indica valoarea de peste 100.000,0 ron
TRIBUNALUL recalifica calea si indica APEL ,ANULEAZA sentinta instantei de fond (JUDECATORIE ) cere reclamantei sa achite TAXA JUDICIARA DE TIMBRU 50% -pentru APEL--RECLAMANTA plateste ( are un legitim interes pentru ca astfel " scapa " de sentinta instantei de fond nefavorabila ei , care se anuleaza )si DISPUNE judecarea CAUZEI IN TRIBUNAL ca si instanta de fond.

IN TRIBUNAL -instanta de fond , RECLAMANTA nu mai plateste o alta suma ca si TAXA JUDICIARA de TIMBRU. Cauza se judeca si RECLAMANTA pierde din nou. Foloseste calea de atac indicata de INSTANTA - APEL.

IN APEL la CURTEA de APEL , INSTANTA CERE PLATA TAXEI JUDICIARE DE TIMBRU pentru APEL ,iar reclamanta cere SCUTIREA sau DIMINUAREA TAXEI JUDICIARE de TIMBRU pe motiv ca nu are VENITURI- depune acte de venituri.

Mentionez ca aceasta CAUZA are un istoric de 4 ani cu peste 60 termene de judecata in INSTANTELE MENTIONATE mai sus si ca RECLAMANTA este reprezentata de UN APARATOR.

Va rog ,sa-mi indicati ce implicatii au ACESTE ASPECTE care vizeaza TAXA JUDICIARA DE TIMBRU pentru aceasta faza procesuala ?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 23:05, 12 Decembrie 2009
actiune in constatare - 39 de lei taxa de timbtu judiciar
Fiind genul de dosar care face istorie prin instantele de judecata inseamna ca a prins mai multe "vremuri". Unele in care cererea de constatare a nulitatii se timbra cu suma fixa si altele (din decembrie 2008 incoace) in care taxa de timbru se datoreaza la valoarea declarata in actiune/cerere.

Ce implicatii are cererea de scutire pentru acesta faza procesuala !?
Pai...:)
Ori i se admite cererea si ...a scapat ea de taxa.
Ori i se respinge cererea si plateste taxa (altminteri ...ati scapat dvs. de apelul netimbrat/insuficient timbrat).
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
romascanu, moderator
Va multumesc mult , inca o data . " Istoria " din pacate continua .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri modeste si taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Va rog , o lamurire: 1. Cauza evaluabila in bani. Instanta de fond : TRIBUNALUL. RECLAMANTA plateste TAXA JUDICIARA DE TIMBRU la valoarea declarata . Pierde ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si procedurile ioanandrei ioanandrei va rog mult sa ma ajutati : MOMENT 1 : Judecatorie , Actiune Civila ( anul 2006 ) ,Cauza neevaluabila in bani.SENTINTA data , atacabila cu RECURS. (anul ... (vezi toată discuția)
Proprietarul care face recurs (in contradictoriu cu asociatia de proprietari) este obligat sa plateasca taxa de timbru? eliasav eliasav In prima instanta, la actiunea deschisa la judecatorie, instanta a dat castig de cauza reclamantei - asociatia de proprietari. Proprietarul (paratul) ... (vezi toată discuția)