avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic si pensie în condițiile actuale
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic si pensie în condițiile actuale

Buna ziua,

Un angajat care abia a primit pentru o lună pensia cuvenită(decizia de pensionare nu a primit-o momentan) si lucreaza in acelasi timp la o societate comercială poate intra in somaj tehnic?
Mentionez ca nu poate lucra de acasa prin telemunca deoarece este încadrat ca si fochist.
Va rog sa imi spuneti baza legală, daca aceasta exista.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 24 Martie 2020
Inteleg ca, la nevoie, daca situația o va impune, il putem da în șomaj tehnic pe angajatul nostru, chiar dacă este pensionar. Iar noi ca societate, pentru a putea recupera banii, avem nevoie de acest certificat. Va rog sa ma corectat daca am inteles gresit.
Va multumesc frumos pentru răspunsuri!
Certificatul este necesar numai pentru angajatorii care întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență decretate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic veronicam veronicam 1.ce documente trebuie sa intocmeasca angajatorul pentru angajat, in vederea obtinerii somajului tehnic. 2.exista posibilitatea acordarii somajului tehnic ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza legea 19/2020 gabrielle_24 gabrielle_24 Bună ziua, Ma aflu in urmatoarea situație: am inaintat ieri catre angajator cererea de acordare a zilelor libere pentru parinti, conform legii nr.19/2020 ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Știu ca in momentul de fata subiectul “șomaj tehnic” este cel mai căutat ... dar vreau doar sa ma lămuresc și sa știu sa dau ... (vezi toată discuția)