Îndrumarea "stai acasă!", devenită laitmotivul acestei perioade, iși depășește valența de simplu sfat individual, dând naștere imperativului proteguirii exponenților alterității!
Totusi, nu trebuie să-i stigmatizam pe cei care sunt constrânși să părăsească domiciliul pentru a-și asigura o sursă de venit!Ceea ce putem și trebuie să facem este sa limităm iesirile, plictiseala nu este un argument suficient să ne expunem la risc!
Dacă am sta acasă, am oferi puținelor spitale șansa de a se ocupa în mod optim de pacienții existenți!
Dacă am sta acasă, am avea șansa să ne ocupăm de lucrurile puse pe "hold", de activitățile amânate din lipsă de timp; cu titlu exemplificativ, am putea citi, am putea vorbi mai mult cu cei dragi la telefon, ne-am putea transforma spiritul în operă scriind, am putea medita și ne-am putea regăsi!
Dacă Mircea Radu nu mai este de mult pe ecrane, reiterez eu sfatul lui "Iubiți-vă mult!" și aveți grijă de voi, dar și de cei dragi, stând, cât se poate de mult, acasă!
Iluzia de control parcă devine din ce în ce mai absorbită de un abis, penetrant și pustiu, iar viitorul depinde de solidaritate, responsabilitate și de modul în care alegem să ne ajutăm între noi!