avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt gravidă și am 15 ani. Care sunt opțiunile mele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt gravidă și am 15 ani. Care sunt opțiunile mele și ce riscuri există pentru tatăl copilului?

buna sunt gravida am doar 15 ani ce trebuie sa fac inafara sa nu fac avort?
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 20:13, 20 Ianuarie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da-ne mai multe detalii pentru a-ti da un sfat cat mai folositor.
In cate saptamani esti gravida? Sa intelegem ca nu doresti sa faci avort, asa e?
Daca nu vrei sa faci avort atunci trebuie sa te prezinti la medicul de familie, daca ai.
Parintii tai cunosc situatia in care esti? Ai discutat cu ei pana sa ceri un sfat pe forum? Impricinatul ce parere are? Este de acceasi varsta cu tine, este major? Daca este minor parintii lui cunosc situatia? Daca este major are un loc de munca stabil?
Cu scoala cum "stai"?

Ideea este ca in cazul in care ai ramas insarcinata "din greseala" este de preferat sa faci avort intr-un mediu corespunzator, spital, clinica.
Nu esti prima si nici ultima care ramane insarcinata la varsta asta.

La 15 ani sa nasti si apoi sa ai grija de un copil nu este usor chiar deloc, alta varianta ar fi sa il dai spre adoptie, in oricare dintre situatii viata ta va fi afectata din multe puncte de vedere.

La varsta asta prioritara este educatia, nu este timpul pentru schimbat pampersi.
Sfatul meu este sa apelezi la un centru de ingrijire familiala unde poti fi indrumata si ajutata.
Cu cat mai repede cu atat mai bine!
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
cyan, moderator
in 4 sap.si nu vreau sa fac avort asa e nus ultima fata care am ramas gravida la 15 ani ,cu parinti mei am vb asa in mare parte.prietenul meu e de acord sa pastram copilul .e major are 22 de ani,are servici are o situate buna ...eu sunt in clasa 8.....la chesti sal dau spre adoptie chear nu ma-m gandit de loc nasi putea face asa ceva .in primul rind il port 9 luni in pantece si dupa sal dau.....
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu te obliga nimeni sa faci avort si nici sa dai copilul spre adoptie. Important e ca ai sustinere din partea familiei si a ...tatalui.
adica nu stiu cum sa va zic si parinti lui sun de acord si mama mea la fel doar ca eu sun minor .adica el ar putea face puscarie sau nu?..eu am vorbit cu parinti mei si mea zis casa termin 8clase si dupa osa stau acasa cu copilul....e o situatie mai dificila.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce au spus parintii tai? Ce au spus parintii lui?
Ai spus-o chiar tu, ai doar 15 ani! Trebuie sa te gandesti foarte bine la viitorul copilului si al tau. Mai pot apare si parerile altor utilizatori, dar o spun eu, mai bine iti vezi de scoala, dupa cum te exprimi si scrii mai ai de lucru la capitolul asta, dar nu facem analiza pe text aici.
Asa cum a spus si @gi-jane2 important este sa ai sustinere din partea familiei, a ambelor familii, si a ... tatalui.

Alte discuții în legătură

Bună seara, sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ani împliniți ... Anonim.99 Anonim.99 Bună seara,sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ani împliniți acum 10 luni m am pus într o relație cu un băiat de 23 de ani,mama fiind de acord ... (vezi toată discuția)
Sunt minora si vreau sa fug de acasa Andreea florea Andreea florea Buna.. sunt minora in varsta de 14 ani.. vreau sa ma mut la iubitul meu .. dar parintii mei nu sunt de acord.. ce se intampla daca fug de acasa? Gen daca ... (vezi toată discuția)
Am 20 de ani si am lasat gravida o minora de 14 ani bossssssss bossssssss am 20 de anii am lasat gravida o minora de 14 ani parinti stiu nu au nimik impotriva nostra ai mei nici ai iei fata ieste mutata la mine ce pot pati pot face ... (vezi toată discuția)