avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la domiciliu - asigurare transport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la domiciliu - asigurare transport

Buna ziua,

Angajatorul stabilește, prin decizie unilaterală, modificarea temporară a locului de munca la domiciliu, pentru toți angajații, având în vedere starea de urgență. Conform codului muncii, este obligatoriu ca angajatorul sa asigure transportul de la si la domiciliu, daca situatia impune deplasarea acestuia. Care ar fi metodele? Este in regula stabilirea decontării transportului in baza bonului fiscal?

Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndradaCristu , utilizator 11:08, 24 Martie 2020
Totul se stabilește prin contractul de muncă, Regulamentul intern al firmei, Contract colectiv de muncă la nivel de unitate. Decontarea transportului se face în limita stabilită și în baza documentelor fiscale (bon fiscal emis de STB sau de firmele de transport private).
Codul Muncii nu impune asa ceva.
Art. 109 . [contractul de muncă la domiciliu]
Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.

De aceea intreb... sau si obligatia este tratata, dupa caz, daca convin partile?
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
AndradaCristu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatia se refera la transportul materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează si nicidecum la transportul salariatului.
Cu toata panica asta, citesc printre randuri. Va multumesc frumos, sunteti mereu de mare ajutor.

Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
AndradaCristu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la domiciliu anisu anisu Buna ziua, legat de munca la domiciliu am urmatoarele intrebari: - orice societate poate incheia contracte de munca la domiciliu? sau e in functie de codul ... (vezi toată discuția)
Contract cu munca la domiciliu adriana2011 adriana2011 Buna ziua, As dori sa stiu, daca eu ca director financiar, pot sa-mi transform Contractul de munca pe perioada nedeterminata , in contract cu munca la ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu Lielena Lielena Ce conditii trebuie sa indeplineasca un salariat pentru a lucra la domiciliu? Salariatul e navetist si uneori conditiile meteo fac ca trenul sa intarzie si ... (vezi toată discuția)