avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcini care nu se regasesc in fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcini care nu se regasesc in fisa postului

Buna ziua, lucrez in sistemul. sanitar in sectie de Pediatrie. Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez daca de la nivel managerial mi se dau sarcini care nu se regasesc in fisa postului, mai exact trebuie sa primim toate cazurile care necesita o urgenta,o boala infecto-contagioasa, o boala cu specific ORL, categoria de varsta fiind 0-18 ani. Mentionez faptul ca specificul fiecarei sectii beneficiaza de un spor anume,ca de exemplu cel de urgenta de 75%. Ce putem noi face ca si sectie deoarece noi nu avem in primul rand dotari pentru asa ceva ,nu avem decat un singur circuit, nu avem lift si nici mijloc de ajutor pentru pacientii cu dizabilitati ! Ce lege ne poate ajuta mai exact? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Monica0505, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 24 Martie 2020
In situatii de urgenta sunt necesare masuri de urgenta (completarea fisei postului se poate amana), dar dotarea cu echipament individual de protectie si instruirea pentru noile activitati este obligatorie.
Art. 40 C.mun
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

Angajatorul nu poate modifica atributiile prevazute in fisa postului de o maniera in care acestea sa nu mai corespunda functiei in care este incadrat salariatul ci unei alte functii sau meserii de acelasi nivel de pregatire sau de un nivel de pregatire inferior ori superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini in afara fisei postului miniel miniel Am fost amenintata ca voi fi data afara disciplinar daca nu indeplinesc si alte sarcini in afara fisei postului.Mai exact sa inregistez facturi de clienti in ... (vezi toată discuția)
Anexa la fisa postului cleopatra50 cleopatra50 Lucrez intr-un compartiment de urgenta ca registrator medical si superiorii ierarhici doresc sa imi traseze sarcini in plus printr-o anexa la fisa ... (vezi toată discuția)
Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)