avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am împrumutat bani fără acte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am împrumutat bani fără acte

Buna seara! Am împrumutat unui om niste bani,o sumă destul de mare,fără martori si acte semnate. Ideea e ca banii nu mi au fost inapoiati. Persoană în cauză trateaza împrumutul ca pe o donație. Ce este de facut in cazul asta? Ma gândeam ca as putea sa l sperii cu o citatie scrisa de un avocat/executor sau sa incercam sa rezolvăm problema cu ajutorul unui mediator.
Din pacate,Am incercat si cu poliția dar nu l au facut sa se tina de cuvant.
Ce e de facut? E o sumă semnificativă pentru mine. Sa procedez precum camatarii,sa l hărțuiesc si sa l amenința? Poate mi da din teama daca nu din bun simț.
Cel mai recent răspuns: DanCristian199 , utilizator 08:58, 27 Martie 2020
NU aveți ce face, fiindcă nu aveți dovada scrisă că ați dat acei bani persoanei respective. Dacă el a recunoscut la poliție însă, înseamnă că aveți depusă o plângere penală și trebuie să se rezolve problema, deși cred că veți primi clasarea cauzei.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2020
jurist2020, utilizator

jurist2020 a scris:

NU aveți ce face, fiindcă nu aveți dovada scrisă că ați dat acei bani persoanei respective. Dacă el a recunoscut la poliție însă, înseamnă că aveți depusă o plângere penală și trebuie să se rezolve problema, deși cred că veți primi clasarea cauzei.

Nu am avut pe ce motiv sa il reclam la poliție,s a încercat o mediere împreună cu niste domni polițiști,care au vrut să ne facă să ne intelegem si sa nu ajungem la comiterea unor infracțiuni.

Cu alte cuvinte ,nu stiu la ce fapta penala l as putea incadra
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu il incadrati dvs. la o anumita fapta penala. Plangerea penala este valabila chiar si fara aratarea articoului. Nu asta e rolul dvs.

La mediator, doar daca recunoaste ca are sa va dea banii respectivi. Se incheie un proces verbal de catre mediator.

Puteti incerca cu o notificare de plata si vedeti mai departe incotro.

Company Advising a scris:

Nu il incadrati dvs. la o anumita fapta penala. Plangerea penala este valabila chiar si fara aratarea articoului. Nu asta e rolul dvs.

La mediator, doar daca recunoaste ca are sa va dea banii respectivi. Se incheie un proces verbal de catre mediator.

Puteti incerca cu o notificare de plata si vedeti mai departe incotro.

Ce plângere pot formula eu daca nu am fost furat? Pe ce baza îl dau pe mana poliției?

Alte discuții în legătură

Cu respect va rog sa-mi mai dati un sfat Daniel35 Daniel35 Un prieten al meu a imprumutat o suma de bani de la un individ,am inteles ca 600 ron pentru care trebuia sa inapoieze 1500.... O nebunie care insa nu s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Cercetare prealabila dancau-ghe dancau-ghe am imprumutat un coleg cu o anumita suma de bani ,am facut o chitanta de mina cu doi martori,timpul a expirat ,dar colegul a uitat sa-mi inapoieze bani ,motiv ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa scap baiatul de banii datorati unui camatar? stoican nona stoican nona Sunt o mama disperata, baiatul meu student fiind in perioada aceea a imprumutat de la un camatar o suma de bani de care eu nu am stiut.In luna octombrie anul ... (vezi toată discuția)