avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cercetare prealabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cercetare prealabila

am imprumutat un coleg cu o anumita suma de bani ,am facut o chitanta de mina cu doi martori,timpul a expirat ,dar colegul a uitat sa-mi inapoieze bani ,motiv pentru care l am actionat in judecata.find la a treia infatisare ,vazand ca se ingroase gluma ,el a facut o plangere impotriva mea la inspectorat in care motiveaza ca l-am amenitat santajat,a mai atras cu bani alt coleg sa depuna si el plangere la fel impotriva mea .Mentionez ca colegul imprumutat este si el sef ...... la randul sau,asa am ajuns sa fiu cercetat prealabil pentru camatarie,amenintari etc. suntem amandoi politisti,cercetarea este facuta de un ofiter anume desemnat,de interior ,dar se lasa cu sanctiuni la salariu ,grad etc
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
dancau-ghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 01:14, 12 Noiembrie 2010
Cercetat prealabil sau cercetat penal.Cercetarea penala se efectueaza de organele de politie intr-un dosar penal
dancau-ghe a scris:

am imprumutat un coleg cu o anumita suma de bani ,am facut o chitanta de mina cu doi martori,timpul a expirat ,dar colegul a uitat sa-mi inapoieze bani ,motiv pentru care l am actionat in judecata.find la a treia infatisare ,vazand ca se ingroase gluma ,el a facut o plangere impotriva mea la inspectorat in care motiveaza ca l-am amenitat santajat,a mai atras cu bani alt coleg sa depuna si el plangere la fel impotriva mea .Mentionez ca colegul imprumutat este si el sef ...... la randul sau,asa am ajuns sa fiu cercetat prealabil pentru camatarie,amenintari etc. suntem amandoi politisti,cercetarea este facuta de un ofiter anume desemnat,de interior ,dar se lasa cu sanctiuni la salariu ,grad etc

Deci, sunteti cercetat in Consiliul de judecata...Daca se lasa doar cu sanctiuni pecuniare ori asupra functiei si nu cu concluzii ca ati savarsit fapte penale, este in regula! Aveti dreptul pe parcursul cercetarii prealabile la avocat, la un aparator, aveti dreptul sa contestati, sa propuneti probe...aveti dreptul sa va aparati!
Da, asa se numeste presedintele Consiliului de judecata, un ofiter mai mare sau cel putin egal in grad cu cel cercetat.
Ce va opreste sa va aparati prin toate mijloacele conferite de lege??! Va este teama de repercursiuni?
Daca aveti dreptate, mergeti "pana in panzele albe" si sustineti-va nevinovatia , indiferent de cat sunt de sefi cei vinovati! Nu va fie teama. Daca va este, apelati la Sindicatul politistilor, cred ca va poate ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politie - consiliul de disciplina. theodor3500 theodor3500 buna seara.In anul 1998 am fost trecut in rezerva de la un inspectorat de politie din tara de catre consiliul de judecata. Ulterior procurorul militar a dat ... (vezi toată discuția)
Abuz de serviciu IANI61 IANI61 In data de 19 08 2010 in timp ce eram la serviciu seful de sectie l-a trimis pe seful de echipa sa ne atraga atentia sa nu mai vorbim si sa nu mai radem in ... (vezi toată discuția)
Armata werner werner buna seara. am fost functionar public si acum lucrez ca ofiter -- am fost declarat admis in urma unui concurs in anul 2007-- intr o structura ... (vezi toată discuția)