avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Naveta la servici- transport suspendat-covid19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Naveta la servici- transport suspendat-covid19

Bună ziua. Lucrez într-o fabrica de textile la aprox. 20km de domiciliu, iar firma nu asigura transport. Toate firmele de transport cu care ma deplasam și-au suspendat activitatea. Efectiv nu mai am cu ce sa fac naveta. Pe angajator nu-l interesează acest aspect, cu toate ca a dat în șomaj tehnic o mare parte din salariați, neluand în calcul navetiști. Navetiști trebuie sa meargă la servici, cei din oraș stau în șomaj tehnic. Singura soluție care mi-a oferit-o e sa mi se desfacă contractul de munca sau concediu fără plata. Ce drepturi am eu și cum ar trebui sa procedez în situația data?
Cel mai recent răspuns: Alys88 , utilizator 09:15, 26 Martie 2020
Solutia corecta este aceea sa stati innsomaj tehnic ca cei din oras.
Sesizati ITM daca nu va intelegeti.

Va aflati in imposibilitate obiectiva de a veni la serviciu.
ITM-ul este fix o instituție care apară sau cauta soluții doar în folosul angajatorilor, cel puțin asta se întâmplă în jud Botoșani. Avand în vedere faptul ca statul acoperă plata șomajului tehnic doar pt 75% din salariați, mulți dintre cei 25% care trebuie sa meargă la servici suntem navetiști. Nu neapărat ca se face o discriminare între angajați, se lucrează doar cu 2-3 formații, restul au fost date în șomaj pe motiv ca nu mai au comenzi. Practic toți suntem angajați ca și operatori producție, nu într-o anumita formație, sau anumita operație, dar nu se vrea a pune în discuție sa lucreze doar cei din oraș pt care transportul este mult mai ușor. Nu interesează pe nimeni ca noi navetiști nu avem cum sa ajungem la servici și tot suntem amenințați cu desfacerea contractului sau concediu fără plata. Pt a ajunge la fabrica trebuie sa plătim mașina, și deja vb de plata a de 3 ori mai mult fata de cât dădeam de obicei pe naveta(în jur de jumătate din salar), iar patronul nu decontează nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa fiu trimis în somaj? Terem Terem Buna ziua .Sunt angajat la un centru comercial in care nu mai sunt deschise decât farmaciile si magazinele ce comercializează produse alimentare.În ... (vezi toată discuția)
Somaj sau fara plata? flatron flatron la noi in oras a luat foc fabrica acum 2 zile. patronul ne-a zis ca vor dura foarte mult timp reparatiile si ca ne va da pe toti sau aproape pe toti in fara ... (vezi toată discuția)
Covid-19 Irinataban Irinataban Bună ziua! Am o nelămurire. Mama mea este angajata unei fabrici dintr-un oraș ce se află la o distanță de aprox 18 km de satul în care ea locuiește. ... (vezi toată discuția)