avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare majorare pensie de intretinere - putere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare majorare pensie de intretinere - putere executorie

Parintii divorteaza in 2000. Sotul, tatal copiilor e obligat la plata pensiei de intretinere. In 2004, are loc un proces de majorare a pensiei de intretinere, se admite cererea, se stabileste un nou cuantum. Tatal plateste pana in septembrie 2006, dupa care nu mai plateste nimic.

Acum, in decembrie 2009 ar vrea ca fostul sot sa plateasca pensia de intretinere restanta si sa porneasca un nou proces de majorare a pensiei.

Avand in vedere ca de la data pronuntarii hotararii prin care a fost obligat tatal copiilor sa plateasca pensia au trecut mai mult de 3 ani, mai pot pune in executare silita aceasta hotarare? Am in vedere si faptul ca de la ultima plata au trecut mai mult de 3 ani. Sau avand in vedere acest termen lung scurs de la ultima plata, automat si hotararea si-a pierdut forta executorie prin implinirea termenului de 3 ani de pasivitate?

multumesc pentru eventualele raspunsuri

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:43, 11 Decembrie 2009
Nu si-a pierdut, este instituita o obligatie succesiva, se prescrie luna cu luna, pentru fiecare luna curge un alt termen de prescriptie.
Se poate executa hotararea pe ultimele luni din ultimii 3 ani...
va puteti gandi si la abandon de familie ....
Nu recomand, asa cum nici marirea nu o recomand inainte de negociere... cei doi au un copil impreuna, nu cred ca e cazul sa se invrajbeasca atat...
Poate ca se va intalni cu cealalta parte si va plati de comun acord, fara bani aruncati pe altii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un sfat cu privire la pensia alimentara daniela.ilea daniela.ilea Buna Dimineata , Sotul meu are un copil din prima casatorie pentru care plateste pensie alimentara de mai multi ani in suma fixa de 200 lei (i se retine ... (vezi toată discuția)
Abandon familial Adyna2006 Adyna2006 Dintr-o relatie anterioara am un copil caruia tatal ii plateste pensie alimentara.Se poate considera abandon familial daca tatal plateste cuantumul stabilit ... (vezi toată discuția)