avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic in conditiile OUG 30 din 2020 COVID 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic in conditiile OUG 30 din 2020 COVID 19

Dezvolt intrebarea anterioară. Un salariat cu timp partial care este și pensionar poate beneficia de somaj tehnic decontat de stat în condițiile OUG 30 din 2020?
Cel mai recent răspuns: lovisteanu , utilizator 16:34, 5 Aprilie 2020
Da am citit si eu că sa răzgăndit Guvernul și a mărit indemnizatia fixă.Pe mine mă interesează dacă indeplinesc conditiile cu PFA-ul meu.Să nu mă trezesc că o să-mi ceară bani înapoi.Deci eu nu contribui la Somaj si nici nu am contract de muncă si domnul Danca a zis că sa r încadra si PFA chiar dacă nu contribuie la Somaj si nici nu are un contract de muncă.
Pana acum, acea OUG nu este publicata in Monitorul Oficial ca sa stim mai multe detalii.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
S-a publicat ieri:
www.avocatnet.ro/articol_541...
Acum că sa lămurit cu OG32/2020 revin cu întrebarea mea.Eu ca PFA cod caen 4619 Intermedieri in comertul cu produse diverse si 4690 Comerț cu ridicata...INDEPLINESC CONDITIILE să pot beneficia de INDEMNIZATIA FIXĂ .Mentionez că nu am contract de muncâ si nici nu contribui la Somaj (din căt am inteles eu nu trebuie să fii contribuit de Somaj si nici contract de muncă) Eu mi am întrerupt activitatea de aproape 2 săptâmăni (lucrez mai mult pe comenzii ,Clientul mă sunâ si eu îi duc marfa si îi eliberez factură+chitantă dar acum cu virusul ăsta nu mai sună telefonul) Nu vreau să fac vre o greseală si după să returnez banii.De aceea întreb..Multumesc mult!
Eu nu știu să vă spun dacă beneficiați sau nu, ar trebui să puneți întrebarea aici:
[ link extern ] /
Au cinci numere de telefon, cu siguranță vă vor lămuri. Și poate reveniți cu răspunsul și pe forum.

Înainte de apariția acestei ordonanțe, ajutoarele de la stat se acordau doar celor afectați de decretul prezidențial prin care s-a dispus suspendarea anumitor activități. Ce faceți dvs. nu e pe acea listă. Poate OUG 32/2000 a schimbat ceva în acest sens.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pfa ordonanta 30/2020 actualizata hugobos hugobos Buna ziua! Sunt PFA ,fara contract de munca,cu activitatea taximetrie si as dori sa stiu daca prin ordonanta de urgenta 30/2020 actualizata prin oug 32/2020 ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic Ilie Zahariuc Ilie Zahariuc Cabinete de tehnică dentara pot beneficia de șomaj tehnic (vezi toată discuția)
Coronavirus anto_riana anto_riana Bună, fiica mea este frizer, e propriul angajat.Odata ce au fost închise gradinitele, a fost nevoită să rămână acasă cu copilul de 4 ani. Unde trebuie ... (vezi toată discuția)