avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Investitie din partea Romaniei pentru cercetare ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Investitie din partea Romaniei pentru cercetare stiintifica în scopul obtinerii unui vaccin împotriva COVID - 19?

Dr. Virgil Păunescu susține că în cca 1 luna România ar putea avea un vaccin împotriva COVID 19 doar ca sunt costuri ridicate pentru România.

[ link extern ] /

In acelasi timp, alți cercetatori fac studii pentru un vaccin având la bază vaccinul BCR .

Dr. Virgil Păunescu susține că a fost contactat si de China si SUA care ar achita ei costurile dar în acest caz vaccinul nu ar mai fi al României ci ă țării care face investiția.

In domeniul cercetării științifice exista si riscul sa nu se ajunga la rezultatul scontat si sa se piardă banii dați pe cercetare, adică sa fie o investitie fără rezultat.

Ma gandesc si la o varianta în care să investească doua tari si sa aiba drepturi egale cu privire la vaccinul împotriva COVID 19, fără a conta cota de contribuție în bani.In acest caz, riscul de eșuare în privința rezultatului scontat nu ar mai constitui o pierdere atat de mare pentru România.
In acest mod vom.fi acoperiți si vom avea vaccinul daca rezultatul va fi favorabil si vom.avea beneficii din export, fiind si mai ieftin vaccinul daca il producem noi.

Avem nevoie de foarte multi bani pentru echipamentele de protecție a medicilor.Numai pentru spitalul Matei Bals costul este de 11 milioane de lei pe lună si nu se stie pentru cate luni vor fi necesare aceste echipamente de protecție.

Ce părere aveti, cum apreciati ca ar trebui procedat?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:05, 28 Martie 2020
pentru un vaccin având la bază vaccinul BCR

BCR oatre este vaccin sau banca????
Probabil ati intentionat sa faceti referire la vaccinul BCG
Da, nu am văzut că a modificat telefonul.
E.vorba de.modificara vaccinului pentru tuberculoză.

Trebuie mers ofensiv pentru ca izolarea nu este suficientă fiind vorba doar de evitarea aglomerarea spitalelor ca în celelalte țări.

SUA cred ca va depăși Italia în curând si Italia avea un sistem.medical net superior României.
E o discutie inutila, finantarea unui vaccin e o treaba complicata.
O parere avizata o gasiti aici, despre sansele "vaccinului romanesc":
[ link extern ]
Discuția nu este inutilă în contextul în care fără vaccin se va contamina întreaga populație daca nu va exista o populație complet izolată.

România a mai avut oameni de valoare si desi în ultimii de 30 ani aceștia au vrut să stea cat mai discret aceștia exista.
Stiu ca Romania nu da 2 bani pe cercetare de 30 de ani și acest lucru ă dus la ceea ce este astăzi.Si inainte de aceasta pandemie România era foarte jos în Europa...

România are șanse cel puțin egale cu alte state daca are finanțare.

Stilul românesc adoptat în ultimii 30 de ani conform căruia cu cât nu faci nimic si furi mai mult, ajuta, nu mai este functional.Ma refer mai ales la mediul politic toxic.
Daca cineva se poate misca mai repede decat altii trebuie lasat sa o faca deoarece aici fiecare zi înseamnă câteva sute de morți sau cateva mii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Citiți opinia lui Vlad Mixich, din linkul pe care l-am postat. Sunt mulți alții în stadii foarte avansate, noi nici nu am ajuns la nivelul respectiv, pentru a visa la o finanțare care sa ducă la producerea vaccinului pe cont propriu, iar tara noastră nu reușește nici măcar sprijinirea spitalelor sa facă fata pandemiei, dar sa mai și finanțeze un vaccin.

Și nu e obligatoriu sa existe un vaccin, pentru herpes, HIV, hepatita C nu exista asa ceva, chiar dacă sunt cunoscute de foarte mult timp.

Nu neg capacitatea științifică celor de la Oncogen, ci doar cea a României de a produce vaccinul.

Alte discuții în legătură

Masuri concrete de protectie impotriva conoravirusului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)