avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt total de acord cu poziția dumneavoastră. Vaccinul este unica și singura soluție de a scăpa de moarte în primul rând, și apoi prin imunizare de a reveni la o viață normală.
Eu am inteles ( dr. Gheorghita asa s-a exprimat ) ca nu vor fi inclusi in campania de vaccinare copiii , deoarece studiile nu arata efectul lor la acestia ( nu au fost , la aceasta ora , inclusi in cercetare ) . Probabil e extrem de dificil , si cu cine stie ce formalitati , sa gasesti voluntari printre minori .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu se incep școlile nu vor fi probleme daca nu vor fi vaccinați elevii.
Este si dificil pentru ca unii parinti nu vor fi de acord.
Este posibil.sa existe și procese intre parinti pe acest aspect și sa decidă instanta.

Oricum, chiar dacă nu ar fi vaccinați 30 % din elevi nu ar fi ceva care sa genereze foarte mari complicații in scurt timp ci doar in timp.de la o luna în sus.
De la un elev confirmat pozitiv ar întra în izolare toti elevii nevaccinati din clasa respectiva daca nu din toată scoala.

Se pare ca exista șanse sa înceapă vaccinarea in decembrie.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Perfect de acord , ar fi ideal sa inceapa scolile . Dupa aprobarea vaccinului va aparea si prospectul acestuia , iar in acesta vom gasi si cui se adreseaza . Dar in nici o declaratie a celor implicati in aceasta actiune nu se pomeneste de copii .
Nu se vor vaccina cei sub 18 ani. Probabil se vor vaccina profesorii.
Vaccinuri vor fi destule, chiar si in primul lot, deja personalul medical care nu refuza vaccinarea e intr-un procent cuprins doar intre 20 si 50%.
Probabil asa e si la alte categorii profesionale, care sunt prioritare.

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)