avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Covid-19 vs chirie.
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Covid-19 vs chirie.

Buna ziua,
Am o firma (SRL) si un spatiu (al firmei) care este inchiriat. Chiriasul are activitate de alimentatie publica, In actualele conditii, de pandemie, ce situatii pot sa se iveasca daca acesta :
a) opreste total activitatea;
b) opreste partial activitatea,
si cum rezolvam noi, concret, aceste situatii ? (Evident, ma refer la chirie).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liviu f , utilizator 15:22, 27 Martie 2020
Daca chiriașul prestează o activitate care nu este afectată în această perioadă este firesc să își achite obligatiile.Daca activitatea este suspendată sau redusă în mod cert nu vsa avea de unde sau va încerca să nu își achite chiria.Ramane la latitudinea dvs daca il pasuiti,sau il scutiți.Teoretic are posibilitatea sa solicite suspendarea plății chiriei în această perioadă urmând să o plătească ulterior.Este greu de spus cat va dura această criză precum și criza economică care va începe,cate firme isi vor continua activitatea etc.
Am gasit ceva referitor la chirie dar era vorba de sedii sociale ( principal si secundar). In cazul meu, am zis, este vorba de alimentatie publica, gen pizzerie, shaormerie, etc. Daca inchide total, hai sa zic, inteleg, dar daca vinde pentru acasa...
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire raspuns primarie illy illy Buna ziua. Doresc sa clarific urmatoarea problema . Am facut o sesizare la primarie , referitor la activitatea unui agent economic care si-a deschis o pizzerie ... (vezi toată discuția)
Un srl pe produse copii se poate schimba pe fast-food rbtrbt rbtrbt Am un SRL deschis in 2008(imbracaminte,incaltaminte produse pt copii)suspendat pe 3 ani din 2010,as vrea sa deschid o shaormerie;ce as putea face: -se poate ... (vezi toată discuția)
Chemare judecata contecios administrativ val2244 val2244 Buna ziua, va prezint situatia firmei noastre din aceasta vara 2025 in care primarul face orice este posibil sa ne inchida afacerea pe care o derulam in ... (vezi toată discuția)