avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Export medicamente esentiale
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Export medicamente esentiale

Buna ziua!

Romania a interzis recent exportul medicamentelor pe o perioada de 6 luni prin Ordinul MS 428/2020. Se aplica acest act normativ si persoanelor fizice care trebuie sa trimita urgent medicamente de uz personal in Italia?

Nicio firma de curierat nu este de acord sa transporte medicamentele din cauza acestui act normaiv. Este vorba de medicamente pentru tinerea sub control a uni boli cronice , absolut necesare, in cantitati mici (tratament pentru 2 luni) la care am documente care dovedesc ca sunt destinate uzului personal si sunt necesare(prescriptii medicale, scrisori medicale).

Exista vreo posibilitate legala de a trimite aceste medicamente unei rude apropiate in Italia?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
Legal1228, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul de a prescrie medicamente ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, Un medic poate prescrie legal pe o reteta simpla si medicamente din afara zonei lui de specializare? Orice medicament? Multumesc! (vezi toată discuția)
Lncadrare boli intr-un grad de invaliditate eagle_free eagle_free Buna ziua. Unchiul meu sufera de mai multe afectiuni si 1) vreau sa stiu daca se incadreaza intr-unul dintre gradele de invaliditate pentru pensie de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! referitor la obținerea permisului de conducere. ... Dumitrescu_Radu Dumitrescu_Radu Bună ziua! Referitor la obținerea permisului de conducere. Sufăr de schizofrenie, sunt sub tratament și vreau să fac școala de șoferi. E vreo ... (vezi toată discuția)