avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Contributie la contractul cu casa de pensii
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Contributie la contractul cu casa de pensii

Mai am de achitat pentru o perioada de circa 6 luni contributia individuala contractuala cu Casa de pensii in vederea implinirii stagiului minim necesar de 15 ani vechime in munca. In conditiile actuale si presupunand ca multe persoane din campul muncii sunt actualmente in somaj tehnic, ma intreb daca, asa cum eu practic nu am niciun venit, as fi absolvit de aceasta contributie pentru perioada cand starea de urgenta este in vigoare si daca aceasta perioada poate fi calculata la vechime. Multumesc anticipat pentru raspuns..
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 11:14, 29 Martie 2020
Indemnizația de șomaj tehnic e taxată ca salariul, se plătesc atât impozit cât și CAS și CASS. Nu se poate să vă meargă vechimea fără să plătiți CAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi comunicati ... valericadoinafurnea valericadoinafurnea Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi comunicati daca cele trei perioade in care am fost in somaj si anume - 14.04 -30.09.1994 - 05.01 - ... (vezi toată discuția)
Plata sanatate si vechime in munca Anomissimona Anomissimona Buna seara, am fost in CCC pentru 2 ani si pe 4 decembrie anul acesta trebuie sa incep lucrul. nu voi putea deoare ce nu am cu cine lasa copilul si la cresa ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj este stagiu pentru pensie? luxa.roman luxa.roman As vrea sa stiu si eu daca somajul de drept se considera vechime in campul muncii (vezi toată discuția)