Buna ziua. Detin o intreprindere individuala , dar sunt si angajata. La intreprindere am avut un angajat , dar i-am incetat contractul de munca din cauza faptului ca nu mai puteam plati darile pt salariu, inregistrand si datorii restante. Am continuat activitatea intreprinderii in masura in care mi-a permis jobul la care am contract de munca. Odata cu punerea in aplicare a Ordonantei , am fost trimisa acasa de la locul de munca in somaj tehnic si am incetat activitatea si la intreprinderea individuala. Intrebarea mea este daca pot primi somaj si de la intreprinderea individuala cat timp va fi fara activitate pe durata ordonantei ?
Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care nu au calitatea de angajatori și întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază din bugetul general consolidat de o indemnizație egală cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit pentru anul 2020.
Somaj tehnic
Wellus
Buna seara.Sunt medic stomatolog,ca si forma de organizare cmi.Am.platit pensie ,sanatate si.impozit.Nu am optat si pt somaj.Intrebarea mea este ,daca,in voi ... (vezi toată discuția)