avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Permis suspendat / Situatie de URGENTA
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Permis suspendat / Situatie de URGENTA

DRPCIV comunica pe 24 martie 2020: "In conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei
nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea starii de urgenta pe
teritoriul Romaniei, se mentine valabilitatea documentelor eliberate de
autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenta.

In acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizatiile de circulatie provizorie precum si
dovezile inlocuitoare ale certificatelor de inmatriculare si permiselor de
conducere care vor expira pe perioada starii de urgenta vorfl considerate valabile pe mtreg teritoriul Romaniei." [Comunicat drpciv.ro nr.5/24.03.2020]

Dovada inlocuitoare a permisului suspendat valabila pana pe 16 martie inclusiv. Deci a expirat pe 17.03.2020 ora 00.00. Deci pe timp de situatie de urgenta. Cand chiar aveam nevoie de o amanare a suspendarii, (nu ma sustrag de la pedeapsa), sa ma pot deplasa pentru urgente.

Insa 3 din 4 agenti considera ca textul negru pe alb din decretul prezidential si din comunicatul MAI / DRPCIV Romania, NU SE APLICA LA DOVADA MEA, adica mi-ar face dosar penal daca sunt prins la volan fara permis, practic.

Care este de fapt adevarul real? Ma gandesc ca ar trebui sa fie numai unul.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 10:58, 2 Aprilie 2020
Nu înțeleg de ce consideră agenții că nu se aplică. Ați întrebat dvs. câțiva sau așa credeți că ar spune? :)

Pe durata stării de urgență, procurorii emit din oficiu ordonanțe de prelungire a dovezilor înlocuitoare ale permisului și le trimit la secțiile de poliție competente.

Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_542...

Chiar am scris, da, 3 din 4 agenti intrebati mi-ar face dosar penal. Desi scrie negru pe alb, "TOATE" "emise de DRPCIV", si desi dovada mea a expirat incepand cu 17martie. De asta am pus intrebarea asta aici, poate ma lamuresc.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2020
viktor20, utilizator
Și nu v-ați lămurit? :)
Eu zic că e clar comunicatul Poliție Române. Oricând îl puteți arăta pe telefon unor agenți care nu-s updatați.
Nu, nu m-am lamurit de ce nu imi dau voie cei de pe judet. Da, e comunicat de la Minister direct. Insa ei aplica... nu stiu.... situatii pe care le au in cap, si nu ce scrie negru pe alb in comunicat.
Mă intreb dacă există cineva pe acest forum care sa explice punctual și concret dacă am sau nu am voie să conduc, cu motivare.
Eu unul, nu am reușit. Chiar unul din agenți imi dă o pseudo-motivare: "...părerile sunt împărțite..." (printre ei, aplicatorii de legi).
Cum e posibil așa ceva? Sau interpretează numai cine își permite, în țara asta minunată?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
viktor20, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis conducere Damcri Damcri Dacă permisul de conducere îmi expira pe 1 aprilie 2020 iar programările pentru vizita medicala s-au anulat toate din cauza covid-19 pot sa ma bazez pe ... (vezi toată discuția)
Valabilitate permis de conducere expirat imediat după încetarea stării de urgență Silviu Daniel Silviu Daniel Buna ziua! Permisul de conducere imi expira in 18 Mai 2020 dupa incetarea stari de urgenta.Vreau sa va intreb este valabil 90 de zile dupa expirarea stari de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie circulatie provizorie expirata dupa starea de urgenta eduarddragomir eduarddragomir Daca autorizatia de circulatie provizorie a expirat imediat dupa incetarea starii de urgenta, mai exact pe 20 mai 2020, mai pot circula cu masina inca 90 de ... (vezi toată discuția)