avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

La o varsta de 58 de ani si un stagiu de cotizare de 32 de ani,la ce indemnizatie de somaj am dreptul? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 29 Martie 2020
Cuantumul indemnizației de șomaj este o sumă acordată lunar și în mod diferențiat, în funcție de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 75% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an;

b) suma prevăzută la lit. a), la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea, asupra mediei veniturilor care constituie baza de calcul al indemnizației de șomaj pe ultimele 12 luni în care s-a realizat stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferențiate în funcție de stagiul de cotizare.

Cotele procentuale diferențiate în funcție de stagiul de cotizare sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin 20 de ani.

In speta, indemnizatia de somaj este = 375 lei + 10% x media veniturilor care constituie baza de calcul al indemnizației de șomaj pe ultimele 12 luni în care s-a realizat stagiu de cotizare,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum șomaj normal Paneagri Paneagri Căt este cuantumul somajului normal? (vezi toată discuția)
Cuantum somaj divele divele Dupa incetarea cic reluarea activitatii la o firma privata si dupa 6 luni trecerea in somaj cat ca fi somajul, cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
Șomajul.. Ribana. Ribana. Sint. Din. CENAD.... JUD. TIMIȘ. NR. 564...AM.LUAT.UN.SOMAJ... DESI.DUPA.NISTE.ANI.DE.MUNCA...DEABIA.AM.PRIMIT.O.SUMA.DE.400..LEI... DEȘI. PE. CARNETUL. D. ... (vezi toată discuția)