avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare program de vizita minor

In urma cu un an fostul meu sot a obtinut prin sentinta civila un program de vizitare al copilului nostru minor , program care -i da dreptul sa il ia in vacante la domiciliul lui , si de 2 ori pe luna in timpul scolii.De cateva luni acesta nu il mai ia pe copil motivand diverse si banuiesc ca nu il va lua nici in vacanta . El ar trebui sa respecte acea hotarare judecatoreasca sau poate veni dupa bunul lui plac ? Cui ar trebui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: ally_alex06 , utilizator 15:55, 17 August 2010
Infractiunea care presupune nesocotirea unei asemenea hotarari e cea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului .Daca , insa , copilul e privat de acest program de vizita , nu poate exista constrangere.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu aveti cum sa-l obligati pe tata sa ia copilul in zilele de vizita stabilite prin hotarare judecatoresca. Dreptul de vizita este un drept si nu o obligatie.
Nu se poate vorbi in speta de savarsirea infractiunii prevazute de art 307 cod penal....
buna ziua!
d'le av. care v'au raspuns mai sus au dreptate, adica ,,dreptul de vizita este un drept si nu o obligatie''
cu alte cuvinte, fostul dv sot si'a cerut un program de vizitare minor , l'a obtinut,dar acum ...daca vrea , vina sa ia minorul, daca nu...nu . este dreptul sau , felicitari=D>
dv insa aveti nu dreptul, ci OBLIGATIA de a ramane la domiciliu , atunci cand este programul de vizita
chiar daca el vine sau nu, dv trebuie sa fiti prezenta, altminteri incalcati o hotarare judecatoreasca,savarsind astfel o infractiune
deci, stimata doamna, el vine cand pofteste, atata timp cat este program de vizita, iar dv intotdeauna veti fi obligata sa fiti la domiciliu, atata timp cat este program de vizita
Daca vreti sa schimbati programul de vizitare , promovati actiune in acest sens si solicitati modificarea in sensul restrangerii programului de vizitare.De obilgat sa vina sa-si vada copilul nu aveti cum.
Adica asta ar insemna sa stau toata vacanta acasa sa astept ? Vine sau nu vine ?:)

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
2 plangeri la parchet pentru aceeasi fapta? mioara2012 mioara2012 Buna ziua. In urma cu 2 ani, am depus o plangere la Parchet pt ca fostul sot nu respecta hotararea judecatoreasca cu privire la domiciliul copilului. Cand am ... (vezi toată discuția)
Cerere modificare program vizitare minor auvlg auvlg Am divortat in 2006 in urma divortului copilul a fost incredintat mamei si cu asta am fost total deacord. La data respectiva fosta sotie avea domiciliu in ... (vezi toată discuția)