avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in constatare vanzare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in constatare vanzare auto

Acum 10 ani am cumparat o masina cu chitanta de mana si dupa un an am vandut-o catre alta persoana tot cu chitanta de mana.La vreo doi ani ma suna proprietarul si ma ameninta ca ma da in judecata daca nu fac actele si ii spun ca am vandut masina si l-am pus in legatura cu noul proprietar,dupa care nu am mai fost cautat de proprietar.Acum ma cheama in judecata solicitand o hotarare judecatoteasca care sa tina loc de act vanzare cumparare.Ce am de facut la infatisare?Daca duc chitanta prin care am vandut masina inchei actiunea reclamantului catre mine?
Cel mai recent răspuns: karsor , utilizator 16:37, 6 Martie 2010
Am reusit la infatisare, sa il introduc in proces pe cel caruia am vandut masina ca intervenient.Daca nu vrea sa se prezinte pot cere sa se judece in lipsa?Sau in cererea depusa la tribunal sa scriu de la inceput judecarea in lipsa?Este suficient numai chitanta si eventuala prezenta a cumparatorului la termen pentru stingerea litigiului si pronuntarea actului de vanzare intre proprietar si celalalt cumparator si astfel sa se incheie procesul?Mai este necesara audierea a 2 martori cum a cerut judecatorul?
nu stiu sigur cum vor evolua lucrurile dar cert este un lucru :ai facut un pas inainte ,nu stiu daca ai depus intampinare dar la termenul urmator sa ceri ori constatarea vanzarii intre tine si fostul proprietar si in acelasi timp si intre tine si celalalt cumparator (altfel ramai cu ea (masina)pe cap si trebuie sa faci acelasi lucru...) ori disjungerea procesului .un jurist sau un avocat te-ar ajuta mult mai mult ...eu am vagi cunostinte de drept...succes
Multumesc mult mars_on_line! Sfaturile tale mi-au fost de un real folos. Mai am o intrebare mica.Judecatorul a cerut sa aduc 2 martori la urmatorul termen.problema este ca nu cunosc adresa decat a unuia dintre ei.Ce ma sfatuiti sa fac cand ma duc sa comunic adresa martorilor pentru citare?E suficient unul ?
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
karsor, utilizator
Gata am reusit sa inchei procesul.A ramas in pronuntare darea sentintei care sa tina loc de act de vanzare cumparare intre proprietar si cel caruia am vandut masina.S-a prezentat si el si martorul.si au recunoscut .Deabia astept sa vad cum suna pronuntarea.Multumesc mult celor care m-au ajutat cu un sfat si in special lui mars_on_line!=D>:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiatanta de mana renami renami Buna seara! Sunt noua pe aici si as vrea sa-mi suneti daca pot face ceva. Am o garsoniera cumparata cu o chitanta de mana, am lasat pe cineva sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara sa am actele simona nicoleta simona nicoleta am avut in proprietate un fiat ducato,de marfa.in 2006 am plecat din romania , facandu i procura fostului concubin .. procura prin care ii cedez lui ... (vezi toată discuția)