avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Transportatorii care intră în țară
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Transportatorii care intră în țară

Referitor la Ordonanța Militară Nr. 4, articolul 4, care este numărul minim de zile de izolare pentru șoferii de autovehicule cu capacitatea mai mare de 2,4 tone, la intrarea in țară ( textul ordonanței prevede numărul maxim- nu mai mult de 14 zile)?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:23, 31 Martie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se precizeaza ca nu mai mult de 14 zile, pt a nu va impune sa stati mai mult, dar cele 14 zile sunt obligatorii, altfel nu ar avea sens.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Zice intre curse, maxim 14 zile. Nu srcie minim, mare grija. Intre curse poate sa fie de la o ora pana la o saptamanza sau o luna, etc.
Daca sta 8 ore intre curse, sta 8 ore in una dintre formele de izolare.
Daca sta o saptamana intre curse, sta o saptamana in izolare.
Zice maxim 14 zile pt ca omul, daca are umratoarea cursa la o luna dupa ce a venit acasa, sa stea in izolare in perioada de 14 zile stabilit in general si nu mai mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul meu era dat si pe baza a ceea ce se si aplica efectiv, chiar UNTRR preciza ca se aplica 14 zile de unele autoritati:

În acest sens, UNTRR solicită Guvernului să clarifice și public modalitatea de aplicare a ordonanței, deoarece autoritățile locale – primăriile, poliția, Direcțiile de Sănătate Publică – aplică neunitar deciziile luate prin Ordonanțe Militare, iar șoferii fără simptome sunt trimiși automat în autoizolare 14 zile, deși ar trebui excluși de la această măsură.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta militara 4 PaulaQZee PaulaQZee Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sotul meu este sofer tir, conform ordonantei militare numarul 4 el trebuie sa se autoizoleze intre 2 curse. ... (vezi toată discuția)
Izolare PaulaQZee PaulaQZee Buna ziua. La cate zile de izolare am voie in contextul in care sotul meu este izolat intre doua curse la domiciliu, iar eu sunt izolata cu el. (vezi toată discuția)
Cum sa interpretez legea? Bianca turda Bianca turda Buna ziua Sunt cadru medical la o institutie de invatamant. Practic in mom de fata sunt fara obiectul muncii. Sotul meu este sofer de tir, international. ... (vezi toată discuția)