avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adresa de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adresa de concediere

Bună seara, ce se poate întâmpla dacă nu vreau sa semnez adresa de concediere emisa de angajator? Menționez ca încă sunt in stimulent de insertie pana pe data de 30.08.2020. Ma poate concedia daca nu este același angajator de înainte de a întra in Concediu Creștere Copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 31 Martie 2020
Decizia de concediere poate fi trimisa prin posta cu confirmare de primire.

sau

Prin Decizia nr. 34/24.10.2016 pronunțată în dosarul nr. 2436/1/2016 ÎCCJ– Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civilă a admis sesizarea formulată de Curtea de Apel Iaşi – Secţia litigii de muncă şi asigurări sociale în dosarul nr. 6975/99/2014, privind pronunţarea unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă, a stabilit că:

“În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 77 din Codul Muncii, cu referire la dispoziţiile art. 278 alin. (1) din Codul Muncii şi la dispoziţiile art. 1326 din Codul Civil, decizia de concediere individuală emisă potrivit dispoziţiilor art. 76 din Codul Muncii se poate comunica prin poşta electronică, aceasta reprezentând o modalitate de comunicare aptă din punct de vedere procesual să declanşeze curgerea termenului de contestare jurisdicţională a deciziei, potrivit dispoziţiilor art. 211 alin. (1) lit. a din Legea nr. 62/2011 raportat la dispoziţiile art. 216 din acelaşi act normativ, cu referire la dispoziţiile art. 184 alin. (1) din Codul de procedură civilă, în condiţiile în care salariatul a comunicat angajatorului aceste date de contact şi există o uzanţă a acestei forme de comunicare între părţi.

Decizia astfel comunicată prin poşta electronică, în format PDF accesibil electronic, trebuie să respecte doar cerinţele formale impuse de dispoziţiile art. 76 din Codul Muncii, nu şi pe cele impuse de Legea nr. 455/2001, referitor la înscrisul în formă electronică.”
[ link extern ] /
Nu am înțeles exact ce ce a ti vrut sa spuneți, dar va pot transmite ceea ce mi au scris ei in adresa de concediere, sa mi spuneți doar daca e legal sau nu. Citez
Va aducem la cunoștință ca începând cu data de 29.04.2020 compartimentul unde sunteți încadrat își restrânge activitatea.
Conform cu prevederile art 75,alin1 din Codul Muncii începând cu data de 30.03.2020 si pana la data de 28.04.2020 vi se acorda un preaviz de 20 zile lucrătoare dupq expirarea căruia, respectiv la dat de 29.04.2020 contractul individual de munca încetează.
Este corect ce ati primit ... este instiintarea de intrare in preaviz si nu decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia iccj nr. 34/ 31.05.2016 comunicare decizie de concediere prin posta electronica POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a considerat că se impune admiterea sesizării, pronunţând următoarea soluţie: „Admite sesizarea ... (vezi toată discuția)
Comunicare decizie concediere disciplinara via e-mail. corect sau gresit? codul muncii spune altceva... dexro dexro Am fost concediat disciplinar cu art. 61 lit. a) din Codul Muncii - abateri repetate. Decizia nu mi-a fost adusa la cunostinta prin cele doua metode prevazute ... (vezi toată discuția)
Incetare cim disciplinar rrramor rrramor Pot inceta un contract de munca ca sanctiune disciplinara la data la care eu doresc? Mentionez ca am desfasurat cercetarea disciplinara, ca salariatul ... (vezi toată discuția)