avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Majorari salariale discriminatorii in administratia ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Majorari salariale discriminatorii in administratia locala

Problema este ca primarul a hotarat sa modifice un HCL din 2017 prin care se spunea ca salariile tuturor angajatilor se vor majora prin aplicarea coeficientilor de salarizare la salariu minim platibil, adoptat de GUV pe plan national ! Vrea o derogare, tot prin HCL in care salariile tuturor sa ramana la nivelul lui 2019, desi din ianuarie 2020 se aplica salariul minim pe economie de 2230 (fata de 2080). Prin exceptie propune sa creasca doar salariul personalului SMURD, asistenti sociali, asistenti comunitari si cadrele de la Creșa de copii, implicati in ”prima linei” impotriva Covid, dar nu aceasta este justificarea din Nota de fundamentare si Referatul de aprobare ci Legea 153/2017 art. 3(1) si art. 11, precum si OUG 114/2018, art. 34, alin (2) si (7), faar a se tine cont de prevederile HG 935/2019, art.1,alin.(1). Pana in prezent salariile au fost ”inghetate” la nivelul lui 2019 fara a exista niciun HCL care sa stipuleze asta, deci oamenii au pierdut bani ! Personalul Politiei Locale, care alaturi de Politia Romana face verificari si asigura respectarea conditiilor de izolare, nu a fost inclus pe acest proiect. Ma intreb daca exista baza legala pentru acest proiect de hotarare prin care se maresc salariile doar unei anumite categorii de personal ? Ma intreb daca acest HCL prin care Consiliul Local aproba un tratament discriminatoriu, nu este folosit de primar ca justificare in fata legii, iar daca, in urma unui eventual proces in contencios, parte din CL care a aprobat proiectul nu este buna de plata a unor daune interese ?

Alte discuții în legătură

Actualizare salariu functionar public Faranumebun Faranumebun Lucrez intr-o primarie ca si consilier superior gradatia 5. Salariile au fost stabilite conf lg 153/2017 printr-o hotarare de consiliu local au fost stabiliti ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt functionar public intr-o primari, prin hotarare ... danciusimona danciusimona Buna ziua, sunt functionar public intr-o primarie ,prin Hotarare de Consiliu, a fost stabilit salariul in anul 2017, prin inmultirea unui coeficient cu ... (vezi toată discuția)
Care dintre salariile minime brute pe economie - se ia în calcul ... oanaportar oanaportar care dintre salariile minime brute pe economie - se ia în calcul ? Bună ziua ! Un angajat a produs un prejudiciu instituției. Conform art. 254 alin. ... (vezi toată discuția)