avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Valoare creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Valoare creanta

Sunt debitor intr-un dosar de executare silita. In 2014 judecatoria a incuviintat executarea silita a unui imobil pe care il detin unde s-a stabilit si o suma reprezentand creanta si alta reprezentand cheltuieli de executare.
Intrebarea mea este daca creditorul sau executorul pot adauga dobanzi, penalitati, etc dupa acest act ???
Astept raspuns, multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adi123ada , utilizator 18:55, 31 Martie 2020
depinde din ce rezulta creanta. Cheltuielilor de judecata nu li se adauga penalitati si dobanzi.
Au trecut 6 ani de la incuviintare, nu au executat imobilul pana acum ?
Deci creanta provine dintr-un credit in valoare de 65.000 CHF, contractat in 2007.
In 2014 un birou de executori judecatoresti obtin in instanta inceperea executarii silite a imobilului pe care il inscriu la OCPI pentru o creanta in valoare de 48907 CHF si 9800 RON cheltuieli de executare.
Acum ,dupa 6 ani aceste sume pot fi majorate, este legal acest lucru ?
sigur ca datoria dvs e mai mare acum, dupa ani, datoria dvs era de 48000 atunci cand s-a inscris in cartea funciara, dar dvs nu ati platit la data aia.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
gi-jane2, moderator
Si in toata perioada asta de 6 ani ce s-a intamplat? Au executat mobilul? S-au efectuat plati? Sunt totusi 6 ani.

Suma datorata poate acumula dobanzi. Dobanzile se recalculeaza de catre executorul judecatoresc si se stabilesc prin incheiere.
Deci creditul a fost luat de mine de la Bancpost in 2007 in valoare de 65.000 CHF. (1chf= 2.07 ron).Am platit pana in 2010 -2011 aproximativ 20.000 CHF. In perioada 2009-2010 datorita cresterii semnificative a CHF in raport cu leul am primit o oferta de la Bancpost de a plati numai dobanda timp de un an, totodata semnand un act aditional de cesionare in favoarea unei societati cu sediul in Olanda.
Dupa terminarea perioadei de un an ne-a fost refuzata prelungirea si datorita cresterii si mai mult a francului nu am mai putut plati ratele.In 2011 am fost nevoit atat eu cat si familia sa parasim tara datorita acestei situatii.
In 2014 asa cum am relatat anterior un cabinet de executori obtin o hotarare judecatoreasca in care creditor apare o banca cu sediul in Grecia si inscrie la OCPI aceasta pentru o creanta de 48.900 CHF si 9.800 cheltuieli de executare.
De atunci pana in noiembrie 2019 (6 ani) executorul a publicat spre vanzare imobilul in fiecare luna, dar nu s-a vandut pretul fiind peste pretul pietei .
In noiembrie 2019 s-a suspendat executarea si acum o s-a reluat publicarea spre vanzare a imobilului, dar de catre alt cabinet de executori.Pretul de incepere al licitatiei este acelasi din 2014.
Ieri am trimis un email catre noii executori sa intreb care este suma datorata si acestia au raspuns:
Creanta= 64.500CHF
Cheltuieli= 37.000 RON
Deci daca cheltuielile de executare inteleg sa se mareasca pentru ca s-au emis lunar niste acte, as dori sa stiu daca este legal ca in 6 ani creanta sa fie aproape egala cu creditul contractat , adica sa se adauge dobanzi sau penalitati dupa ce ai fost executat silit, si cat pot creste, adica in urmatorii 6 ani creanta va fi 80.600 CHF si asa mai departe?
Adica in acest fel un om cu un venit normal nu poate achita intr-o viata acest tip de credit.
Ce solutie viabila as avea in acest caz ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita Cata2010 Cata2010 Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire asupra veniturilor desi plata creditului restant se face regulat adriana_max adriana_max Va rog dati un sfat daca se mai poate face contestatie la executare silita prin poprire asupra veniturilor sau altceva. Iata cazul : este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Actualizare debit dupa finalizarea executarii roby2013 roby2013 Buna ziua, pentru o poprire pe salariu infiintata din 2016 - credit Bancpost preluat de Banca Transilvania, luna trecuta a fost facuta ultima plata, este ... (vezi toată discuția)