avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj tehnic

Buna ziua, angajatii societatii sunt in preaviz de concediere colectiva, cu toate etapele parcurse. Nu au de lucru de la inceputul perioadei de preaviz. Se pot suspenda contractele pentru somaj tehnic pe perioada situatiei de urgenta? Ulterior se va continua preavizul. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 14:02, 31 Martie 2020
Da, angajatorul poate dispune trecerea în șomaj tehnic a angajaților, iar termenul de preaviz se suspendă sau dimpotrivă. În orice situație, angajatorul este obligat să vă acorde toate drepturile salariale pe toată durata preavizului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal desfinarea postului pe timpul starii de urgenta? factor_x factor_x Ieri am primit un preaviz de concediere de la compania mea precum postul meu se restructureaza. Se poate sa.mi spuneti daca este legal sa se faca acest lucru ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz stan_iulia stan_iulia Buna ziua, Multumesc mult pentru raspunsurile date la subiectul anterior. Insa datorita acestei \"crize financiare\" ne confruntam cu diverse probleme legate ... (vezi toată discuția)
Reangajare ContSters128609 ContSters128609 Buna Seara, Daca mi s-a incheiat activitatea cu art.65(1) si societatea isi reincepe activitatea in aprilie,sunt obligati prin lege sa ma anunte ca postul ... (vezi toată discuția)