Printr-un joc al contingentului, cele mai multe cazuri de infectare cu deja celebrul coronavirus ( SARS-CoV-2) sunt tocmai în Suceava, județul meu de sorginte...
Poate sunt subiectiv, însă apreciez că Bucovina este cea mai feerică zonă a țării, cu oamenii cei mai smeriți și cele mai multe mănăstiri; prin urmare, cu siguranță va avea puterea de a trece peste aceste indezirabile vremuri de restriște!
Importantă este conștientizarea pericolului și solidaritatea.
Insă, din păcate, vremurile pe care le trăim parcă-s pictate de magistralul vers al poetului nostru național "Ce a scos din voi Apusul când nimic nu e nimic de scos?" (Mihai Eminescu, Scrisoarea a III-a)...
În loc să scoată altruism și bunătate din noi, pandemia a scos la lumină ce-i mai rău: alimente scumpite de cererea prea mare, angajatori ce-și abandonează angajații la
greu, medici care renunță la vocație fix când este mai multă nevoie de ei, etc.
Parca s-a reinstalat haosul primordial, parcă nu mai există un element ordonator, parcă am ajuns la cuvintele lui Darwin ce învedera că numai cei puternici supraviețiesc; ei bine, dacă ne unim forțele putem supraviețui toți sau, cel puțin, cât mai mulți!
Dragii mei bucovineni, ieșiți din casă doar când este imperios necesar și nu vă pierdeți speranța...Este sfatul pe care-l reiterez, zilnic, inclusiv părinților mei!
Numai fericirea să-și facă sălaș în căminul
tututor bucovinenilor, în special, dar și a tuturor românilor, în general!
#stamacasa #bucovina #suceava #romania #suntemuniti